Kriseledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandager, onsdager og fredager hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona Nowy koronawirus

30.11.2020 14.07

Ansatt i hjemmetjenesten på Sandetun omsorgsboliger smittet med covid-19

Koronavirus - Klikk for stort bildeKoronavirusTorsdag 12. November fikk en ansatt som jobber i hjemmetjenesten, ved omsorgsboligene på Sandetun påvist covid-19. Personen er isolasjon, og nærkontakter testes fredag.

Informasjon knyttet til smittesituasjonen oppdateres fortløpende her.

Tok ansvar med en gang symptomer oppsto

Ordfører Elin Gran Weggesrud - Klikk for stort bildeOrdfører Elin Gran Weggesrud Holmestrand kommune 16. november: - Jeg har lyst til å berømme den ansatte i hjemmetjenesten som tok ansvar med en gang symptomer oppsto, og gikk i karantene. Sånn bør vi alle opptre om vi merker at vi har symptomer, sier ordførere i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud.

- Takket være videre profesjonell, rask og solid håndtering fra alle involverte, og en aldri så liten dose flaks, har ingen andre blitt smitta ved Sandetun omsorgsboliger.

Ingen nærkontakter fått påvist covid-19

15. november: Alle prøveresultatene foreligger nå, og det er ingen positive prøver. Det er altså ingen nærkontakter som har fått påvist covid-19.

Ingen positive prøver så langt

14. november: En stor del av prøveresultatene foreligger, og det er ingen positive prøver så langt. Altså ingen nærkontakter som har fått påvist covid-19. 8 av 9 personell og 24 av 27 beboere har testet negativt. Så langt ikke svar for 3 beboere og 1 ansatt.

Jeg er veldig stolt og betrygga

Ordfører i Holmestrand, Elin Gran Weggesrud - Klikk for stort bildeOrdfører i Holmestrand, Elin Gran Weggesrud Holmestrand kommune - Jeg er veldig stolt og betrygga over måten de ansatte håndterer situasjonen på, at de raskt fikk kontroll og oversikt, og at alle involverte er ivaretatt, sier ordfører i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud i en pressemelding sendt 13. november.

26 beboere testet under trygge forhold fredag

13. november: 26 beboere er nærkontakter, og i dag fredag er beboere testet under trygge forhold på deres “hjemmelokasjon”. Testingen gikk fint, og alle var godt forberedt.

9 ansatte er nærkontakter. De er satt i karantene og vil testes I løpet av fredag.

Den ansatte som har fått påvist covid-19 fikk symptomer på søndag og har holdt seg i selvpålagt karantene fram til testing og positiv prøve. Av den grunn skal det være få, eller ingen sosiale kontakter ut over de personen har jobbet sammen med, og de aktuelle beboere.