Ansvar for 113 og ambulansetjeneste i tidligere Sande kommune

Klikk for stort bildeHelse 2020 Shutterstock  Fra 7. januar kl. 08.00 overtok Sykehuset i Vestfold ansvaret for medisinsk nødtelefon, 113, 0g ambulansetjenesten i tidligere Sande kommune.

Kapasiteten i AMK og i ambulansetjenesten blir styrket for å ivareta pasientene på en god måte, og utgangspunktet vil være ambulansestasjonen i Holmestrand. Pasientene med bopel i tidligere Sande kommune, vil ved behov og som tidligere, bli transportert til Drammen legevakt, alternativt til Vestre Viken HF i Drammen (somatikk) og Blakstad (psykisk syke).

Telenor har ansvaret for ruting av telefonsamtaler i Norge, og de baserer seg på kommune som «laveste nivå». Det er for ikke å gjøre det for komplisert for alle teleselskapene som må forholde seg til Telenors ruting.

Følgende rutiner blir gjort gjeldende:

• Ved akutte tilstander, ring 113, 0g samtalen rutes automatisk til riktig AMK sentral, dvs. i Tønsberg
  • Dersom tilstanden ikke er akutt, men pasienten har behov for medisinsk behandling, overvåkning eller liggende transport, ring AMK på tlf. 33 72 76 00
  • Ved behov for taxitransport, inkl. rullestoltaxi, er det fremdeles Vestre Viken som har ansvaret. Ring pasientreiser på tlf. 05515, med tastevalg for henholdsvis Vestfold/Telemark og Vestre Viken
  • Ved behov for legevakt, ring 116117, med tastevalg for Tønsberg eller Drammen legevakt