Kriseledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandager, onsdager og fredager hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona Nowy koronawirus

30.11.2020 14.07

Åpne og trygge bibliotek

Illustrasjon på et bibliotek - Klikk for stort bildeBibliotekene i Holmestrand kommune har gode smittevernrutinerKriseledelsen ønsker åpne og trygge bibliotek. Bibliotekene i Holmestrand kommune har gode smittevernrutiner, og det har også bibliotekenes arrangementer. Bibliotekene følger regler for antall deltagere og avstand på arrangementer i tråd med Helsedirektoratets gjeldende forskrifter og anbefalinger.

Mest mulig normal hverdag for barn og unge

Ja, statsminister Erna Solberg har bedt oss om å være hjemme og begrense våre sosiale kontaktpunkter. Samtidig må barn og unge bør ha en mest mulig normal hverdag, både med barnehage- og skoletilbud, og tilgjengelige helsetilbud under covid-19-pandemien. Dette for å ivareta deres fysiske og psykiske helse, læring, sosiale relasjoner og trivsel.

Derfor opprettholder Holmestrand kommune mulighetene for organisert trening i breddeidretten for barn og unge.
PPT, barnevern og helsestasjoner opererer som normalt med smittevernhensyn og bruk av munnbind når det er nødvendig.
Bibliotekene våre er åpne, et viktig og helsefremmende sted for innbyggere, der i blant barn og unge.

Bibliotekene er åpne og trygge

Holmestrand kommune har bibliotek i Hof, Sande og Holmestrand. Bibliotekene har gode smittevernrutiner, og det har også bibliotekenes arrangementer. Arrangementer i trygge former på våre bibliotek kan være en kjærkommen avveksling for innbyggere som ikke har symptomer eller er syke.

Retningslinjer når du besøker Holmestrandbibliotekene:

• ikke besøk biblioteket hvis du er syk eller i karantene
  • hold minst en meter avstand til andre (også ansatte)
  • ha god håndhygiene og bruk håndvask på toalettene eller håndsprit på en av våre mange håndspristasjoner
  • bruk selvbetjeningsløsningene våre for innlevering og utlån
  • ikke opphold deg i biblioteklokalene lenger enn nødvendig

Bibliotekene tilbyr ikke langvarig veiledning i skrankene, og ber alle som trenger vår hjelp om å kontakte oss per e-post eller telefon. Ansatte på biblioteket svarer selvsagt på korte henvendelser i lokalene. Les retningslinjene her.

Bestill og hent-biblioteket

Bibliotekene tilbyr lånere å bestille bøker per e-post, telefon eller via biblioteksystemene til dem som av ulike årsaker ikke ønsker å besøke biblioteket. Bibliotekene tilbyr også hjemlevering til dem som ikke kommer seg til biblioteket. Ikke nøl med å ta kontakt hvis du vil at en av våre ansatte skal finne fram noen gode bøker til deg!

Arrangementer i Holmestrandbibliotekene

Det er trygt å besøke biblioteket og delta på arrangement i bibliotekets regi. Se bibliotekets hjemmesider for full oversikt over hva som skjer i de ulike bibliotekene.

Det er begrenset kapasitet på grunn av enmetersregelen, og vi ønsker at alle henter ut billetter på forhånd på www.ticketco.no, også til gratisarrangement. Dette fordi vi må beholde deltakerliste i 10 dager for eventuell smittesporing, og for å sikre at det ikke dukker opp for mange deltakere. Utover dette har vi gode smitterutiner på alle våre arrangement.

Her kan du lese retningslinjene for arrangementer i bibliotekene