29.11.2021 17.51

Årets frivillighetspris til skateparkens far - Martin Vadet

Frivillighetsprisen 2021 overrekkes av ordfører til Martin Vadet - Klikk for stort bildeFrivillighetsprisen 2021 overrekkes av ordfører til Martin Vadet Stein J. Vadet Martin Vadet, leder i Holmestrand skateboardklubb - har i mange år jobbet for å etablere et skatemiljø i kommunen. Innsatsen har nylig resultert i en skatepark på Gjøklep. Lørdag ble Martin overrasket med årets frivillighetspris fra Holmestrand kommune.

Martin Vadet, leder i skateklubben - Klikk for stort bildeMartin Vadet fikk årets frivillighetspris i Holmestrand kommune Holmestrand kommune - Gjennom Martin og skateklubbens tålmodige, konstruktive og engasjerte arbeid har de klart å realisere Norges fineste skatepark, sa ordfører Elin Gran Weggesrud under overrekkelsen av prisen.

- Skatemiljøet inkluderer alle, enten du er fem eller 35, gutt eller jente, om du har skatet lite eller mye, og uansett bakgrunn – her er det en positiv plass for alle som ønsker og et veldig hyggelig miljø, sa ordføreren, og takket Martin og klubbens frivillige innsats som har skapt en arena for aktivitet som alle kan bruke.

- Det er utrolig viktig å ha slike arenaer for egenorganisert aktivitet.

"Hvor hadde alle disse barna og ungdommene vært om det ikke hadde vært et slikt tilbud her?"
Forelder

Kake - Klikk for stort bildeAlle fikk kake for å feire prisvinneren Hedre, støtte, stimulere og synliggjøre

Formålet med Holmestrand kommunes frivillighetspris er å hedre, støtte, stimulere og synliggjøre en mottaker som takk for særdeles god innsats, samt støtte opp under frivilligheten.

Overrekkelsen og markeringen var lørdag 13. november, passende nok - i vår nye skatepark på Gjøklep. Martin Vadet mottok en pengepremie 10 000 kr og et kunstverk av lokal kunstner Lisa Ruhe, laget spesielt for anledningen. Kake ble servert, og det ble en fin markering.

Velkommen til ny skatepark på Gjøklep - Klikk for stort bildeVelkommen til ny skatepark på Gjøklep Holmestrand kommune En av Norges beste skateparker

Holmestrand skateboardklubb har jobbet i mange år for å få en varig plass for alle som elsker skateboarding.

Parken er full fra morgen til kveld på oppholdsdager. Dette er en park som innbyr til fysisk aktivitet, sosialisering, viktig lærdom som etikk, ikke gi opp og ta vare på hverandre på tvers av bakgrunner, kjønn, alder, legning m.m.

Holmestrand skateklubb har flere planer, og skal arrangere skatekurs, Holmestrand Open 2022 og jobbe for å få flere jenter inn i skatemiljøet. De har også startet en dialog med kommunens ungdomsklubber om et samarbeid.

«I juni 2021 løsnet alt og vi jobbet iherdig med å få designet parken i godt samarbeid med Betongpark AS sine designere i London. Vi ga oss ikke før vi var fornøyde og etter design revidering nr. 5 var vi nettopp det, meget fornøyde. Denne perlen av et aktivitetsanlegg er blitt godt anerkjent som en av Norges beste skateparker allerede, av profilerte norske skatere.»
Holmestrand skateboardklubb

Les mer om kommunens frivillighetspris og se tidligere vinnere
Se bilder fra åpningen av skateparken