28.09.2021 15.34

Årets viktigste søndagstur

Aksjonskomiteen foran biblioteket - Klikk for stort bildeAksjonskomiteen i Holmestrand kommune ønsker å skape engasjement rundt arbeidet med å bekjempe barneekteskap. Holmestrand kommune Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 24. oktober, og i år går inntektene til Plan Norge og deres arbeid for å få slutt på barneekteskap. TV-aksjonskomiteen håper på innbyggernes engasjement også i år.

Sonja Sötje-Andresen - Klikk for stort bildeSonja Sötje-Andresen håper mange vil bidra i årets TV-aksjon Holmestrand kommune Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Gjennom årets TV-aksjon skal vi sammen gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid, og vie seg til livet.

Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.

- Jeg håper at lag, foreninger, innbyggere og næringsliv i år også ønsker å bidra til årets TV-aksjon, sier prosjektleder Sonja Sötje-Andresen.

Barn, ikke brud

Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene hindres i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid.

Barneekteskap bremser utvikling og opprettholder fattigdom. Der jenter giftes bort som barn og mister muligheten til å gå på skole, øker risikoen for at de utsettes for vold og overgrep. De mister retten til å bestemme over eget liv og kropp. Derfor skal årets TV-aksjon jobbe for å få slutt på barneekteskap.

Får jenter muligheten til å gå på skole, bestemme over sin egen kropp og bli lyttet til i samfunnet, vil det føre til mindre fattigdom, mindre vold og mer rettferdighet.

Som et ledd i å sikre dette, har NRKs innsamlingsråd som oppgave å følge opp midlene som blir samlet inn. Organisasjonen som mottar TV-aksjonen må også være godkjent av Innsamlingskontrollen.

Bli med på årets viktigste søndagstur

Det vil i år som i fjor være mulighet til å bære digital bøsse, i tillegg til å gå med tradisjonell bøsse. Det er også mulighet for næringsliv og andre interessenter å bidra i årets aksjon.

Les mer om TV-aksjonen