Arve Vannebo ny næringssjef i Holmestrand kommune

Arve Vannebo - Klikk for stort bildeArve Vannebo Dagsavisen Fremtiden; Katrine Strøm Arve Vannebo er ansatt som ny næringssjef i kommunen, med oppstart i slutten av april 2020. Vannebo kommer fra stillingen som rådgiver i næringsenheten i Viken fylkeskommune, og har en bred erfaring, blant annet som gründer av Drammens Ælvebadstue, og som prosjektleder for Union scene.

- Holmestrand er en av de mest spennende kommunene på Østlandet og attraktiv for tilflytting og næringsutvikling, sier den nyansatte næringssjefen.

Gode planer for utvikling av næringslivet

- Jeg ser fram til å jobbe sammen med innbyggere og næringslivet med å lage gode planer for utvikling av næringslivet og Holmestrand-samfunnet, forteller Vannebo.

- Jeg har stor tro på å jobbe sammen, og ser mange muligheter i en kommune som har det meste med tettsteder og sentrum i utvikling, industriområder, landbruk og ikke minst meget attraktive kyst- og friluftsområder.

20 søkere til stillingen som ny næringssjef

Det har vært en grundig prosess for å finne Holmestrand kommunes nye næringssjef. Det har vært to utlysningsrunder, med totalt 20 søkere til stillingen.

- Arve Vannebo har en formidabel formell og uformell kompetanse om næringsutvikling, både med å gründe egen næring, som prosjektleder for stedsutviklingsprosesser og med solid erfaring fra kommunal sektor, kan HR-sjef i Holmestrand kommune, Roy-Erik Mårtensson fortelle.

Porten til Vestfold

Holmestrand er «Porten til Vestfold» og har en strategisk beliggenhet i Osloregionen. Nye Holmestrand kommune med nær 25 000 innbyggere vil ha stor befolkningsvekst framover. Kommunen ønsker å være en næringsoffensiv kommune med høy bostedsattraktivitet.

Holmestrand kommunes næringssjef skal være bindeledd mellom kommune og næringsliv, alle aktører som bidrar til vekst i kommunen.

Næringssjefen vil blant annet ha ansvar for tilrettelegging for eksisterende næringsliv og etablerere, bl.a. gjennom etablererveiledningen START i Vestfold, følge opp kommunens avtale med Visit Vestfold og utarbeide og følge opp strategier og planer. Næringssjefen vil ha et selvstendig ansvar for sitt arbeidsområde.