Aud Gunnestad er årets vinner av Holmestrand kommunes frivillighetspris

- Vi setter umåtelig stor pris på deg og innsatsen du gjør for å gjøre fellesskapet vårt raust, varmt og inkluderende. Tusen takk for alt du har gjort og fortsatt gjør - du er et stort forbilde, sa ordfører Elin Gran Weggesrud da Aud Gunnestad ble overrasket med kommunens frivillighetspris under markeringen av frivillighetens dag - i Sande kommunelokale søndag 4. desember.

Holmestrand kommunes frivillighetspris henger svært høyt, og det er kun én mottaker pr år. I år er prisen et kunstdiplom av lokale kunstner Lisa Ruhe, en gavesjekk og blomster.

Primus motor for frivilligheten

Aud Gunnestad sitter ved bordet under markeringen av frivillighetens dag i Sande kommunelokale - Klikk for stort bildeDet var glede, tårer og takknemmelighet som preget utdelingen av årets frivillighetspris Holmestrand kommune

- Aud har vært og er primus motor for frivilligheten, først i Sande og nå i hele Holmestrand kommune, sa en rørt ordføreren i sin tale til prisvinneren.

Aud har en indre flamme som fremdeles brenner. Aud har vært og er frivillig og pådriver gjennom mange prosjekter i Sande frivilligsentral, blant annet for at flyktninger skulle komme til et hjem, bruktbutikken, og Gi-videre. Aud var med på å starte opp «Alle Skal Med», ved å etablere et fotballag for menn med flyktninglag i Sande SK.
I fortsettelsen ble det lagt til rette for at barn og ungdom kan delta i aktiviteter, uavhengig av sosiale/økonomiske utfordringer, som er «Alle Skal Med»-ordningen. Det har vært svømmekurs for voksne, barn og ungdom, sykkelopplæring for innvandrerkvinner m/Røde Kors, utdeling av julegaver, unger har blitt sendt på cuper, kamper og klasseturer, for å nevne noe.

- Hun er genuint opptatt og har omsorg for andre mennesker. Hun setter alltid andre først. Hun har alltid hjerte for de som trenger hjelp og støtte, sa ordføreren.

Etter mange års innsats i frivilligheten passet det derfor ekstra godt at det var Aud Gunnestad som mottok prisen i år – frivillighetens år 2022.

Tusen takk for mulighetene

Aud Gunnestad mottar pris fra ordfører Elin Gran Weggesrud og kultursjef Gertruud Kunst - Klikk for stort bildeAud Gunnestad mottok årets frivillighetspris i 2022 Holmestrand kommune

Prismottageren Aud Gunnestad satt i salen under hele den offisielle markeringen av frivillighetens dag, med foredrag av Aiman Shaqura. Rett etter foredraget ble det avslørt at årets frivillighetspris også skulle deles ut, og at mottakeren var Aud.

- En bedre og mer meningsfullt pensjonisttilværelse kunne jeg ikke hatt. Og jeg er ikke ferdig heller, sa Aud Gunnestad da hun mottok blomster, premie, og salens hyllest.

- Når jeg legger meg om kvelden må jeg vite at jeg har noe å gå til dagen etter. Jeg føler det så godt å være til hvis noen trenger hjelp. Tusen hjertelig takk for dette, og mulighetene jeg har fått i frivilligheten.

Gratulerer med velfortjent pris!

Legg gjerne igjen din gratulasjon på Holmestrand kommunes facebookside.

Markering av frivillighetens dag

Aiman Shaqura holder foredrag for publikum, og på presentasjonen ser vi en gutt som er utenfor en gruppe barn som sitter på gresset - Klikk for stort bildeAiman Shaqura flyktet i 10 år, før han bosatte seg på Toten med sin familie. Holmestrand kommune

Sande frivilligsentral og Lions Club Sande hadde invitert alle frivillige i hele Holmestrand kommune til et spennende foredrag og muligheten til å komme sammen og møte hverandre søndag 4. desember – for å markere frivillighetens dag. Offisielt markeres frivillighetens dag 5. desember, men arrangementet ble lagt til søndagen sik at flere kunne være med.

Inspirerende foredrag med Aiman Shaqura

Aiman Shaqura holdt et inspirerende foredrag om frivillighetens betydning, opplevd gjennom sin reise fra serieflyktning til seriegründer.

- Det handler ikke om å få, men å få til, som han sa.

Aiman fortalte om hvordan han lærte at frivilligheten kan være en plass å høre til, lære noe nytt og utvikle seg. Erfaring han senere har tatt med seg videre inn i næringslivet gjennom sosialt entreprenørskap.

Det ble en hyggelig feiring av frivillighetens dag, med foredrag, prisutdeling, kaker og hygge.

Takk til alle frivillige i Holmestrand kommune!

Om Holmestrand kommunes frivillighetspris

Alle kan nominere kandidater til frivillighetsprisen. Søknadsfristen for å nominere kandidater var 23. oktober 2022. Prisutvalget; hovedutvalg for kultur, oppvekst og frivillighet, behandlet alle innkomne nominasjoner på sitt møte tirsdag 1. november.

Formålet til Holmestrand kommunes frivillighetspris er å hedre mottakeren som takk for særdeles god innsats, støtte opp under frivilligheten, stimulere og inspirere til aktivitet og kulturell utfoldelse, og synliggjøre kandidatens aktivitet.

Holmestrand kommune deler ut prisen en gang i året. En kulturpris blir også delt ut.

Les mer om frivillighetsprisen og kulturprisen

I november ble kulturprisen delt ut