Kriseledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandager, onsdager og fredager hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona Nowy koronawirus

02.12.2020 14.13

Barnehagene går digitalt!

Tips til ting å gjøre hjemme - Klikk for stort bildeTips til ting å gjøre hjemme Pixabay/ Holmestrand kommune Nå som barnehagene er stengt og leking i større grupper ikke er anbefalt, slår barnehagene et slag for digitalt samvær.

Noen av barnehagene i Holmestrand kommune har kastet seg rundt og laget samlingsstunder som kan følges på nettet og legger ut aktivitetsforslag til foreldre som er hjemme med barna. I tillegg tipser de om fine nettsider for læring, mens man har det gøy!

Haga barnehage

Haga barnehage har samlingsstund med Hanne på sin Facebook-side. De har hittil hatt en førskolesamling og i dag kunne man starte dagen med bevegelsessanger. Filmene legges ut og blir liggende, slik at man kan se de igjen.

Gausetangen barnehage

Gausetangen barnehage har laget Facebook-grupper for sine avdelinger, der foreldrene/foresatte med barna inviteres inn. Det startet med grupper for storbarnsavdelingene, men nå har de også opprettet for småbarnsavdelingene. De ansatte lager videoer de legger ut, men maks to ting om dagen. Det kan være samlinger med sangstund, aktiviteter, slik som plastelina, og lignende. Tips til ting foreldrene kan gjøre sammen med barna blir også lagt ut.

Barnehagen kan melde om stor respons fra foreldrene, som synes tiltaket er veldig bra. Barnehagen holder også på å forberede et skuespill til påske.

Nordre Jarlsberg barnehage

Nordre Jarlsberg barnehage har også samlingsstund på sin facebookside for barna.

Tips til aktiviteter med barna

Andre barnehager har tipset foresatte om siden www.morsmal.no, hvor det legges ut informasjon på mange språk for fremmedspråklige.

For underholdning:

• https://barnehage.salaby.no som er drevet av Gyldendal og nå er åpen for alle i koronaperioden.
  • www.syngendebarnehage.no er også åpen for alle nå. Under Skattekammer, finner man sanger for forskjellige anledninger, med tekst, lyd eller video til.
  • www.forskerfrø.no er Naturfagsenterets nettsted for barnehagelærere, andre ansatte i barnehagen og barnehagelærerutdannere. Her finner man mange fine eksempler på ting å finne på, for eksempel forskjellige forsøk, slik som å løfte is med en tråd.

Samlingsside med aktiviteter fra Holmestrandsbibliotekene

Holmestrandbibliotekene har en artikkel med tips til aktiviteter og ting man kan gjøre, som oppdateres fortløpende. Denne ligger på alle Holmestrandbibliotekenes sider på Facebook, Hof bibliotek og innbyggerservice, Sande bibliotek og Holmestrand bibliotek, og på hjemmesiden

Artikkelen oppdateres jevnlig med nye tips og aktiviteter, her kan man finne noe for alle, både store og små!

Tips til ting å gjøre hjemme