Barnehager og skole for de minste åpnes

Endringer i koronatiltak fra 20. april - Klikk for stort bildeEndringer i koronatiltak fra 20. april Shutterstock/ Holmestrand kommune Tirsdag 07. april kl.16.00 kom statsminister Erna Solberg med ny informasjon om hvordan koronakrisen skal håndteres videre.

Samfunnet skal sakte og gradvis åpnes opp. Viktige tiltak som fungerer i samfunnet for å redusere spredningen av smitte, som blant annet god håndhygiene og det å holde avstand, vil opprettholdes. Alle med symptomer skal holde seg hjemme.

Standard for smittevern kommer

Gode rutiner for smittevern må fortsatt være et viktig fokus, og det skal utarbeides standarder for smittevern, i regi FHI.

Regjeringen har besluttet å gjøre endringer i tiltakene i tiden etter påske. Kriseledelsen i Holmestrand kommune jobber med å håndtere regjeringens endringer lokalt.

Endringer som gjelder , med gode rutiner/standarder for smittevern:

Fra og med 20. april:

• barnehager åpnes
  • hytteforbundet oppheves (men unødvendige fritidsreiser må fortsatt begrenses)
  • 1-1 helsetjenester som psykolog, optiker og fysioterapeut kan gjenoppta en større del av virksomheten

Fra og med 27. april:

• elever fra 1.-4. trinn kan gå tilbake på skolen
  • SFO åpnes
  • videregående skoler gjenåpnes for elever i VG3 som går yrkesfag
  • studenter på slutten av sine gradsstudier og som er avhengige av utstyr på lærerstedet kan komme tilbake på universitet, høgskoler og fagskoler - det samme gjelder ansatte i rekrutteringsstillinger som er i slutten av sine prosjekter
  • 1-1 tjenester som frisør, massasje og hudpleie åpnes

Viktige merknader: