Båt til Langøya hver helg i sommer!

Langøya utenfor Holmestrand by - Klikk for stort bildeLangøya utenfor Holmestrand by NOAH Velkommen ut til Oslofjordens neste største og mest unike øy! NOAH setter opp båt hver helg i skoleferien og tilbyr et variert program på øya gjennom sommeren. Barn og ungdom reiser gratis, og billetten koster 20 kr for voksne.

NOAHs sommerbåt kjører fra Sundebrygga i Holmestrand sentrum hver hele time fra kl. 10 til kl. 16 hver lørdag og søndag fra og med 25. juni til og med 14. august. Eva Rybakken har laget to nye statuer som representerer en epoke i Langøyas historie.

Åpning 25. juni

25. juni blir de to statuene avduket. Hit kommer kunstneren Eva Rybakken, representanter fra kommunen, fra NOAH, tidligere beboer på Langøya Arnstein R. Øverland og kanskje kommer det også noen musikere. Arrangementet er åpent for alle og krever ingen påmelding.

Les mer om alt som skjer på Langøya i sommer

Badeplass og kurv med innhold - Klikk for stort bildeOpplev Langøya i sommer! NOAH Billettpenger

NOAH har også i år inngått en avtale med Flybåten, en katamaran med plass til 50 passasjerer. Sommerbåten går fra Sundebrygga ved havnegaten 25 i Holmestrand. Båten har trygg og enkel på- og avstigning. Det er tillatt å ta med hund og sykkel, og det er praktisk mulig å komme med barnevogn eller rullestol. Det økonomiske bidraget fra Fylkeskommunen krever at vi tar billettpenger. Båten vil derfor i år koste 20 kr/voksen over 18 år. Barn og ungdom er gratis. Billetten kjøpes før ombordstigning ved å vippse til nummer 751370.

Båtavganger

Avgang fra Sundebrygga i Holmestrand hver hele time fra kl. 10 til kl. 16 lørdager og søndager i skoleferien. (Avgangen fra Holmestrand kl. 16 tillater ikke avstigning på øya)

Retur fra Langøya hver halvtime fra kl. 10.30 til og med kl. 16.30.

Årets Sommerbåt er et resultat av lokalt samarbeid:

• Vestfold og Telemark Fylkeskommune støtter båten med 100.000 koner
  • Holmestrand kommune tilbyr båtplass og tilrettelegging
  • Botne orientering og Stolpejakten har satt opp 15 stolper på Langøya
  • Skjærgårdstjenesten bistår med avfallstømming og gressklipping
  • Lokale lag og foreninger bidrar med aktiviteter
  • Sommerbåten samarbeider med Plassen vår

Opplev Langøyas unike historie og natur!

• Sjeldne plantearter og 400 mill år gamle fossiler
  • Stolpejakt
  • Omvendt nordbrudd
  • Statue av sjøoffiseren Peter Wessel Tordenskiold