Koronasituasjonen

Kriseledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandager, onsdager og fredager hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter. 

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona Nowy koronawirus

02.12.2020 14.13

Aktuelt

Bibliotekets digitale tjenester utvides

Digitale tilbud fra bibliotekene - Klikk for stort bildeDigitale tilbud fra bibliotekene Pixabay En krisepakke på 20 millioner kroner gis til norske biblioteker under tiden det er koronastengt. Pengene skal gå til innkjøp av flere e-bøker og e-lydbøker, men også til formidling og arrangementer som kan foregå digitalt. Det finnes mange gode digitale tilbud etablert i bibliotekene allerede, som lånerne kan benytte seg av hjemmefra.

Her er tre digitale tilbud:

PressReader

PressReader er en app man kan laste ned, og i denne får man tilgang til nesten 100 aviser og magsiner på flere forskjellige språk. Appen krever at du er pålogget en «hot-spot», i dette tilfellet bibliotekets nettverk. Vi har derfor hengt en forklaring i vinduene på alle tre bibliotekene i Holmestrand kommune, om hvordan du logger deg på. Når du har kommet deg på vårt gjestenettverk, er det bare å åpne appen og få tilgang. Tidligere var det slik at man måtte innom biblioteket hver 7. dag for å beholde tilgangen, men under koronaperioden er denne forlenget til 60 dager.

Les mer om appen og tilbudet 

 

BookBites

BookBites er en lese-app med e-bøker og e-lydbøker for både voksne og barn. Appen vil ta over for e-BokBib, som legges ned 1. april. BookBites krever lånekort og PIN-kode, men det trenger ikke å være et nasjonalt kort. Denne leseappen er mer interaktiv enn e-BokBib, og her kan man blant annet se tykkelsen på boka, hvor langt man er igjen og kapittelinndeling. I tillegg forteller den deg omtrent hvor lang tid du vil bruke på en bok, ut fra lesehastigheten den måler.

Les mer om tilbudet BookBites

 

Filmbib

Filmbib.no er en samling av kort- og dokumentarfilmer for både voksne, ungdom og barn. Du finner blant annet animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante, engasjerende og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. (filmbib.no) Filmbib kan sees ved å logge på filmbib.no, men kan også lastes ned på mobilen som en app.

Les mer om Filmbib 

 

Sjekk også karanteket.no som som leder til enda flere tilbud.

Karanteket.no

Karanteket.no ble opprettet av Meieriet bibliotek, Nordland kommune og Nordland fylkeskommune. Her har bibliotekene i Norge samlet sine digitale tilbud, både disse nevnt over her og flere, i tillegg til podcaster, bokanbefalinger og lesekampanjer. De har også en kalender over «Smittefrie arrangement» - en oversikt over digitale arrangementer som er planlagt framover.

Les mer om krisepakken og midlene som deles ut.

Nytt om lånekort

De fleste av disse tilbudene fordrer at du har (nasjonalt) lånekort hos biblioteket, da man oftest logger inn med lånenummeret sitt og en PIN-kode. Har du kort, men ikke PIN-kode kontakt biblioteket, så oppretter de en for deg.

Nytt fra 25. mars, er at man nå kan opprette nasjonalt kort selv, via Nasjonalbiblioteket på nb.bib.no. Man identifiserer seg der via ID-Porten (MinID, BankID osv.), og får registrert seg som låner.

Blir det for vanskelig med ID-Porten, kan man selvfølgelig også kontakte biblioteket og få hjelp til å opprette nasjonalt kort over telefonen. ​​​​​​​

Til toppen