Vi har egne lokale regler. Utover de følges nasjonale regler og anbefalinger.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

12.05.2021 14.13

Bli med på årets 17. mai - digitalt!

Skjermdump digital nasjonalsang 2020 - Klikk for stort bildeDigitalt bidrag i fjor: Nasjonalsangen sunget og spilt av 120 innbyggere. Holmestrand kommune I fjor oppfordret Kulturkontoret kommunens innbyggere til å sende inn et videoopptak av "Ja, vi elsker" i anledning 17. mai-feiringen. 120 innbyggerne hadde lyst til å bidra til Holmestrand digitale utgave og opptakene munnet i én felles video. Responsen var så bra at Kulturkontoret igjen inviterer til en felles 17. mai-video. Denne gang med kommunesangen "Lenge leve Holmestrand".

I år vil den offisielle 17. mai-feiringen bli digital igjen og alle som ønsker kan bidra til å gjøre den ekstra hyggelig ved å sende inn et videoopptak av den nye kommunesangen som deretter blir satt sammen ti en stor video. Videoen sendes på selve 17. mai som en del av den offisielle direktesendingen som streames fra kommunelokalet i Sande.

Lenge leve Holmestrand - Klikk for stort bildeLenge leve Holmestrand Fra innbyggermagasinet 2021 For første gang i stor format

«Lenge leve Holmestrand» er ennå ganske fersk. Sangen hadde premiere i slutten av 2019, da fremført av skoleklasser fra Sande, Hof og Holmestrand.

Det var komponist og musikkprodusent Arnstein Roch Øverland som tok initiativ til å skrive en ny kommunesang da de tre kommunedelene skulle slås sammen. Han samlet musikere, historisk interesserte og tekstforfattere fra Hof, Sande og Holmestrand, Bjørn Luksengård, Julie Vega Dahl, Fred Nordseth, Jann Øverland og John Erik Bruun Olsen, for å formidle det som kjennetegner kommunen.

Sangen er lett å lære seg og har en fin melodi med tekst som forteller om vår flotte kommune. Les mer om hvordan sangen ble til

For første gang har komponist og arrangør utarbeidet sangen for 4 nye sangstemmer og 23 instrumentstemmer. Dermed kan innbyggerne velge om de har lyst til å synge eller spille instrument på opptaket sitt og å være med på en aller første visning i et stort format.

Bli med!

Viktig å gjenta også i år: Det spiller ingen rolle om man har sunget før eller er nybegynner på instrument. Det som gjelder er lysten til å skape noe sammen og å prøve seg.

Meld deg på nå og send inn ditt opptak senest søndag 9. mai.

Du melder deg på ved å sende en e-post til kultur@holmestrand.kommune.no eller ringe til kulturkonsulent Sonja Søtje-Andresen på 951 16 445

I e-posten skriver du navn, alder og om du vil synge eller spille instrument og så får du tilsendt en lydfil, tekst eller noter. For å ta opp videoen holder det med å bruke mobiltelefonen sin.

Hvordan er nå den sangen?

Den finner du i vårt innbyggermagasin! Bladet ble sendt ut til husstander i mars, og kan også leses digitalt her: