17.06.2021 10.20

Blomstrende by og bygd

Barna på Botne skole dyrket frem sine solsikker med nøye oppfølging - Klikk for stort bildeBarna på Botne skole dyrket frem sine solsikker med nøye oppfølging Botne Skole Liker du solsikker? Snart får du se ekstra mange av de, i forbindelse med prosjektet «Blomstrende by». Over 1500 solsikker plantes ut i juni, og flere andre spirende prosjekter ser dagens lys.

I mai dyrket 352 elever i Holmestrandsskolen frem over 1500 solsikker som var ferdig preppet av TNT landskap. Elevene har hatt om planteprosesser i undervisningen, og kan være stolte av å ha dyrket frem en armé av solsikker! Se bildeserie nederst i artikkel.

I juni plantes solsikkene ut ved kommunens sykehjem, Bilet, kaia, torget i Sande og flerbrukshuset i Hof, til glede for innbyggere og besøkende.

Næringssjef Arve Vannebo - Klikk for stort bildeNæringssjef Arve Vannebo Holmestrand kommune - Vi ønsker å gjøre Holmestrand grønnere - helt bokstavelig, og dette er sommerens mest fargerike samarbeidsprosjekt, sier Arve Vannebo, næringssjef i kommunen.

Han gleder seg til å se resultatene fremover.

- Blomster, busker og trær skaper trivsel. Vi skal bruke prosjektet til en bred mobilisering av unge, eldre, næringsliv og offentlige institusjoner, slik at det satses på hager, bed, kasser – og skulpturer med blomster, grønnsaker, urter og bær.

Vi ønsker en blomstrende kommune!

I tillegg vil det bli satt ut urtekasser med spiselig innhold ved biblioteket i Holmestrand by, samt ved havna. Dette skjer også i juni.

Et ønske om et grønnere Holmestrand

«Blomstrende by» startet med et ønske om å gjøre Holmestrand grønnere – og en søknad til Fylksemannen (nå Statsforvalteren i Vestfold og Telemark) fra gamle Holmestrand kommune for Holmestrand by, men har utviklet seg til å bli et blomstrende prosjekt i hele kommunen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Landskapsarkitektene i TNT- Landskap fra Sundbyfoss, skolene i kommunen, pensjonistforeningene og kommunen.

La deg inspirere!

La deg inspirere av vårt blomstrende prosjekt! Så frø, plant ut blomster og grønt, og så får vi den vakreste sommeren i kommunen noensinne!

Del gjerne dine bilder av din blomstrende plass og merk de #blomstrendeby #blomstrendebygd