Bruk normalt dovett

Bruk dovett - Klikk for stort bildeBruk dovett Pixabay/ Holmestrand kommune Hjelp oss å holde avløpsanleggene i gang! Tiss, bæsj og dopapir er alt som skal i do. Ikke kast tørkepapir, matrester, Q-tips, våtservietter eller annet i avløpet. Dette kan gi kloakkstopp med kjelleroversvømmelser og kloakkutslipp i nærområdene.

Koronasitasjonen har ført til at flere har hjemmekontor, og toalettene blir fylt med ting som ikke skal være der. Holmestrand kommune og Norsk Vann oppfordrer alle hjem, institusjoner og forretningslokaler til å bruke normalt dovett.

Søppel i søpla, matrester i organisk avfall, og avføring i do

Norsk vann sin jobb er å holde avløpsanleggene i gang og sørge for sikker håndtering av avløpsvannet. Kommunens innbyggere må sørge for å kaste søppel i søppelbøtta, fett og matrester i organisk avfall, og avføring og dopapir i do. Sammen skal vi løse denne utfordringen.

Normalt dovett fører til normal drift for avløpsanlegg

Det er viktig for den normale driften av avløpsrenseanlegg og tilhørende installasjoner ikke får mange ekstra oppgaver som følge av at flere kaster ting i toalettet som ikke skal dit. I tillegg til ekstraarbeid for en yrkesgruppe som allerede har mye å håndtere, så kan det føre til kjelleroversvømmelser hos den enkelte husstand.