18.10.2021 15.01

Den største glede du kan ha, er å gjøre andre glad!

To illustrasjoner av Idastrek - Klikk for stort bildeBarnehager i Holmestrand kommune har fokus på psykisk helse Illustrasjoner av Idastrek «Den største glede du kan ha, er å gjøre andre glad!» er et fellesprosjekt med ti av barnehagene i Holmestrand kommune. I hverdagen vil barnehagene sette fokus på hvordan det å glede andre, er godt for både den som gleder, og den som blir gledet!

Barnehagene som deltar i prosjektet forbereder noe til markering av verdensdagen for psykisk helse i oktober. Hvordan de velger å gjøre dette er opp til hver enkelt barnehage, om det er maling, film, tegning, sang eller annet.

Involverer barn i styrking av psykisk helse

Hilde B. Fjelldal, Prosjektleder for folkehelseprogrammene - Klikk for stort bildeHilde B. Fjelldal, Prosjektleder for folkehelseprogrammene Privat Prosjektet skal involvere barn i barnehagealder i det forebyggende arbeidet for styrking av psykisk helse hos barn- og unge i kommunen.

- Det å bry seg om andre, er både viktig for andres psykiske helse, og styrker også egen selvfølelse, sier Hilde B. Fjelldal, Prosjektleder for folkehelseprogrammene.

- Du kan gjøre en forskjell, det DU gjør betyr noe, og det er ikke så mye som skal til for å bidra i det forebyggende helsearbeidet i nærmiljøet ditt.

Hilde er spent på resultatene av prosjektet, som hver enkelt barnehage jobber med hver for seg, og som vises frem i kommunens biblioteker, og andre aktuelle lokasjoner i oktober.

600 barn får caps

Til prosjektet er det utarbeidet en rekke nydelige illustrasjoner av Idastrek. I august vil ca 600 barn i de ti barnehagene som deltar i prosjektet få en caps med illustrasjon på.

Om verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse markeres 10. oktober for å fremme kunnskap og bevissthet om psykisk helse i hele verden. Dagen markeres i mer enn 150 land på ulike måter.

I Norge er Verdensdagen den største kampanjen for psykisk folkehelse, og blir markert over hele landet.

Årets tema for Verdensdagen er tilpasset barnehagene som deltar i prosjektet - med det kjente, kjære slagordet «Den største glede du kan ha, er å gjøre andre glad!.

Les mer om verdensdagen for psykisk helse

Arrangør for prosjektet er Folkehelseprogrammene i Holmestrand kommune, i samarbeid med barnehagene.