Digitale besøk gjør at brukere og pårørende kan holde kontakten

Hold kontakten med familien - Klikk for stort bildeHold kontakten med familien Pixabay Holmestrand kommune har tatt oppfordringen fra brukere og pårørende i som har hatt et ønske om digitale besøk/møter.

I denne spesielle tiden med besøksforbud og andre begrensninger, så tilbyr vi nå muligheten for å prøve ut kommunikasjon via video. Det har allerede vært flere digitale møter - og erfaringene er positive.

Madelen J. Johansen og Kjell-Arne Bastiansen har fått overlevert nettbrett og er i full gang med å teste. - Klikk for stort bildeMadelen J. Johansen og Kjell-Arne Bastiansen har fått overlevert nettbrett og er i full gang med å teste. Holmestrand kommune Mulighet for digitale besøk

Før påske ble det satt opp og levert ut nettbrett til bo- og behandlingssentrene i Sande, Holmestrand og Hof, hjemmetjenester og bofellesskap. Dette vil gi muligheter for digitale besøk mellom brukere og pårørende.

Videokommunikasjon vil også være et nyttig verktøy for de som bor langt unna – og som ikke har muligheten til å komme på besøk. Da hjelper teknologien oss med å holde kontakten.

Ønsker du å prøve ut dette?

Pårørende som ønsker å prøve ut denne tjenesten, tar kontakt med oss på vanlig måte. Du trenger ikke å installere noe, og våre ansatte vil veilede.

Det er samtidig viktig å huske på at mange kan trenge litt ekstra kontakt i den utfordrende tiden vi nå er i. Begrensninger i sosial kontakt påvirker de fleste av oss – så det å ringe en venn du kanskje ikke har pratet med på en stund, kan være fint å gjøre. Vi oppfordrer også familiemedlemmer, venner og andre - til å holde kontakten med hverandre via video – noe som både kan være hyggelig og morsomt hvis avstander eller andre årsaker gjør at man ikke kan møtes.

Les Sykehjem og omsorgsboliger er stengt for besøk