Koronasituasjonen

18.10.2021 15.01

Aktuelt

En normal hverdag med økt beredskap

Jente som holder frem et løvblad med et hjerte på - Klikk for stort bildeHold deg hjemme og test deg om du får luftveissymptomer.Norge gikk over til en normal hverdag med økt beredskap fra lørdag 25. september.

– I løpet av få uker forventer vi at store deler av den norske befolkningen er fullvaksinerte. Folkehelseinstituttet mener at det er liten risiko for at epidemien skal komme ut av kontroll, gi betydelig sykdomsbyrde eller true helsetjenestens kapasitet. Derfor kan vi gå tilbake til en normal hverdag. Vi vil fjerne de aller fleste smitteverntiltakene, sa statsminister Erna Solberg i en pressemelding fra Regjeringen forrige uke.

Assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes - Klikk for stort bildeAndreas Thunes Holmestrand kommune Vi er nå i en normal hverdag med økt beredskap. Men vi er fortsatt i en pandemi, og folk vil bli syke.

- Du bør fortsatt holde deg hjemme og teste deg dersom du får luftveissymptomer, også dersom du er fullvaksinert, sier assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes.

Smittesporingsteamet ringer den som har fått påvist korona, og gir faglige anbefalinger. Den som tester positivt har selv et ansvar for å be sine uvaksinerte nærkontakter om å ta en test.

Hva gjelder for fullvaksinerte og de som har hatt covid-19?

Hva gjør du ved nyoppståtte luftveissymptomer? - Klikk for stort bildeHva gjør du ved nyoppståtte luftveissymptomer? FHI Hva gjelder for uvaksinerte?

Barn og unge

Barn med nyoppståtte symptomer som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand, skal være hjemme fra skole og barnehage. Dette gjelder også vaksinerte barn. Testing kan vurderes i samråd med foreldre, ved nyoppståtte symptomer eller nærkontakt med smittet person.

Barn med rennende nese som eneste symptom, som ellers er i god allmenntilstand, behøver ikke å holdes hjemme eller testes. Det samme gjelder dersom de har symptomer på kjent allergi.

Les mer på helsenorge siden sider

Til toppen