13.04.2021 13.12

Fritidsklubbene utvider med digital møteplass

Klikk for stort bildeMari Syrstad fra fritidsklubben er logget på Discord-klubben Holmestand kommune Etter noen testuker starter fritidsklubbene etter vinterferien opp med en digital møteplass for alle ungdommer fra 8. klasse og oppover. Discord heter plattformen, der ungdommer kan møtes digitalt.

Det nye tilbudet skal ikke erstatte de vanlige klubbdagene, men er en ekstra møteplass, siden klubbene per i dag har begrenset åpningstid og ikke blanding av kohorter.

Akkurat som på fysiske klubbdager kan ungdommer møtes på ulike rom for å småprate, gjøre lekser, spille musikk eller dele memes. De voksne på fritidsklubbene er også pålogget og kan enkelt kontaktes.

Trygg, sosial og inkluderende møteplass

Discord-klubben er en lukket server for ungdommer i Holmestrand kommune. Medlemmene må registrere seg i klubben, godkjennes av de ansatte og følge klubbens regler, akkurat som på de fysiske klubbene. Dette for at det skal være en trygg, sosial og inkluderende plass å møtes.

Et stort pluss for Discord-klubben er at ungdommer fra alle kanter i kommunen kan møtes uansett bosted, skole eller klassetrinn de går på. På plattformen kan man finne nye venner og likesinnede som man ellers kanskje ikke hadde møtt på de fysiske klubbdagene. Discord-klubben kommer også til å holde ungdommene oppdatert over andre aktiviteter og ferietilbud i kommunen.

Ungdommer er med på å utvikle klubben

Noen har allerede tatt i bruk det nye klubbtilbudet, som fortsatt befinner seg i en startfase. Nå oppfordrer fritidsklubbene alle ungdommer til å være med i prosessen om å utforme Discord-klubben slik de selv ønsker at den skal være.

Discord-klubben også nasjonalt

I disse dager lanseres også den nasjonale klubben «Ung Kultur Norge» for ungdom i hele landet, som også bruker Discord-plattformen. Prosjektet er et samarbeid mellom UKM Norge, Ungdom & Fritid, Trondheim kommune og flere ungdommer og ansatte fra forskjellige kommuner i hele landet.

Logg på, se dere rundt og vær med i et spennende prosjekt for ungdom.

Her finner du Holmestrands Discord-klubb for ungdommer.

De ansatte i fritidsklubbene er behjelpelige ved spørsmål og med å komme i gang.

Kontakt:

Solveig Sunnarvik, leder fritidsklubbene,
e-post: solveig.sunnarvik@holmestrand.kommune.no,
telefon 919 17 850

Les mer om fritidsklubbene i Holmestrand kommune.