Gamingåret 2022 

Gamingåret 2022 

Setting hvor unge gamer - Klikk for stort bildeVisste du at du kan låne spill mens du er på biblioteket? Shutterstock Alle våre tre bibliotek har fått gamingrom. Velkommen til gamingåret 2022! 

Først ute var Holmestrand bibliotek, der er det to playstationer med dype, gode soafer og tre pc´er med stilige og behagelige gamingstoler. Når Hof bibliotek og flerbrukshus stod klart varte det ikke lenge før gamingrommet var oppe der også, med fire pc´er og playstation. I Sande bibliotek er lokalene mindre og det er jo flest ungdommer som spiller, derfor samarbeider biblioteket med ungdomsklubben om gamingrom der. Det har blitt så kult! Du er hjertelig velkommen for å ta en titt innom og gjerne spille mens du er der.  

Ivrige gamere 

På biblioteket er det to ansatte og en sjef som alle er ivrige gamere, og det gjør noe med bibliotekenes samlinger. Visste du forresten at det er mulig å låne spill på biblioteket?  

Det er noen som har et litt negativt syn på det å spille dataspill, og slik synes ikke biblioteksjefen det bør være. Spillindustrien er i sterk vekst og det blir stadig flere områder hvor teknologien og tankesettet som preger spillverden sprer seg til resten av samfunnet. De fleste som tar sertifikatet for bil nå, de bruker apper for å lese teorien. Appene er fulle av lyder som forteller deg når du har gjort noe bra og når du har gjort en feil, du kan se statistikk som viser deg at joda, du er i ferd med å lære! Du får til og med små belønninger når du har brukt appen ofte. Alt slikt, det kommer fra spill, som igjen har hentet lærdom fra adferdspsykologien. Det at læring minner mer og mer om gaming kalles Gamifisering.  

Hvis dette gjør deg nysgjerrig, da bør du vite at i løpet av 2022 kan alle som vil, både fagpersoner og private, få invitasjon til å delta gratis på foredrag der du kan lære mer om dette.

Biblioteksjef Stina Åmo er en ivrig gamer - Klikk for stort bildeBiblioteksjef Stina Åmo er en ivrig gamer Holmestrandbibliotekene Holmestrand Games

I august inviterer bibliotekene hele Holmestrand kommune, både gammel og ung, elever, lærere, foreldre, privat næringsliv og offentlige, rånere og rullatorbrukere til å bli med på Holmestrand Games Messe! Les mer om Holmestrand Games 5.-7. august

Alle kan game 

Her blir det noe for alle, det blir egne spill vi vet seniorer liker, og dessuten reklamert for av Digihjelpen. Vi vil vise frem at det faktisk finnes seniorer som er minst like gode «på data» som den yngre befolkning. Så er du en av disse seniorene, ta kontakt med biblioteket!

Det blir en helg med gaming, glede, sosialt samvær – og forhåpentligvis godt vær. Generasjonsmøter er viktig, særlig i en verden der man holder seg mer og mer til «sine egne». Og gaming er en aktivitet virkelig alle kan være med på!  

- Bibliotekene har også veldig lyst til å vise frem lokale unge som har profiler på Youtube, Insta eller andre plattformer på denne messen, sier Stina Åmo, bibliotektsjef i Holmestrand kommune. 

- Er du en blogger eller vlogger, så ta kontakt med biblioteket og få en mulighet til å vise frem hva du driver med! Det skjer så mye spennende, her lokalt i kommunen og Vestfold, det er så mange unge vi kan være stolte av, og biblioteket har lyst til å være med og heie dere frem.  

Biblioteket for alle 

Biblioteket skal være for alle – biblioteket skal være en møteplass. I det siste har den møteplassen vært like mye digital som den er fysisk, og det kan godt hende vi som samfunn skal fortsette å være ganske så digitale. Derfor er det så flott å få vist frem også denne siden av biblioteket – biblioteket er så menn ikke bare bøker. 

Se alle aktiviteter og tilbud på Holmestrandbibliotekene

Årets magasin til innbyggere - Klikk for stort bildeÅrets magasin til innbyggere Holmestrand kommune Årets innbyggermagasin

Denne artikkelen kunne du først lese i årets innbyggermagasin. 

Se magasinet på nett her

 

Til toppen