29.11.2021 17.51

Gått fem måneder siden dose to? Da kan du over 65 år få oppfriskningsdose

Senior klemmer to barn - Klikk for stort bildeEn tredje dose vil øke mengden antistoffer, og gi en bedre beskyttelse mot muterte koronavirus. Folkehelseinstituttet Når det har gått fem måneder siden dose to kan innbyggere fra 65 år og oppover få en oppfriskningsdose (boosterdose) med koronavaksine.

Camilla Norum, Christine Berge og Inger Kathrine Leikaas Bringaker sørger for en trygg vaksinering av våre innbyggere - Klikk for stort bildeCamilla Norum, Christine Berge og Inger Kathrine Leikaas Bringaker sørger for en trygg vaksinering av våre innbyggere- I Holmestrand kommune startet vi opp i uke 41 med å tilby oppfriskningsdose med koronavaksine til våre eldste innbyggere, sier Christine Berge, vaksinekoordinator i kommunen.

Målet med å tilby en tredje vaksinedose er å gi bedre beskyttelse mot Covid-19 viruset. En tredje dose vil øke mengden antistoffer, og gi en bedre beskyttelse mot muterte koronavirus.

Vi vaksinerer med Pfizer.

Det må ha gått fem måneder siden dose to, før oppfriskningsdosen tas. Vi ber innbyggere derfor sørge for at det har gått lang nok tid fra dose to ble satt til dato for bestilt time.

Vaksinering ved institusjonene

Vaksinering ved kommunens bo- og behandlingssentre er gjennomført, og vi vaksinerer nå ved andre institusjoner.
Informasjon er gitt til beboere/pårørende via institusjonen. Har du spørsmål om gjennomføring av vaksinering med oppfriskningsdose/dose tre – så kontakt institusjonen du/pårørende bor. Det er ikke nødvendig med timebestilling her.

Vaksinering av innbyggere over 65 år

Du må selv, eller med hjelp av pårørende/en venn bestille time til vaksinasjon.

Det må ha gått minimum fem måneder etter dose to, før tredje dose settes. Vi ber innbyggere derfor sørge for at det har gått lang nok tid fra dose to ble satt til dato for bestilt time.

Bestill deg en time her
(Be om hjelp av pårørende eller nær bekjent)
Vaksinering foregår i vårt Koronasenter i Holmestrand by i Langgaten 48, 3080 Holmestrand.

Dersom du ikke har mulighet til å bestille time digitalt, så ring hjelpetelefonen på 33 28 42 58 som er åpen kl. 9-14.30 hverdager. Vi gjør oppmerksom på at hjelpetelefonen bare skal brukes til vaksinebestilling. Det kan være lang ventetid på telefonen.

Innbyggere over 65 år har fått brev

Vi har sendt ut et brev til innbyggere i alderen over 65 år. Brevet ble sendt digitalt i første omgang. Har du brukt Altinn de siste 18 måneden får du brevet i innboksen hos Altinn. Hvis du ikke åpner brevet der i løpet av 40 timer vil vi sende deg brevet på papir. Da kan det ta opp til 7-8 dager før du får brevet.

Har du reservert deg mot digital post fra det offentlige får du brevet på papir. Er du kunde hos Digipost, eller eBoks får du brevet kun digitalt, slik det står i avtalen du signerte med Digipost.
Dette er brevet som ble sendt ut til de over 75 år (PDF, 282 kB)
Dette er brevet som ble sendt ut til de over 65 år (PDF, 283 kB)

Spørsmål og svar