Kriseledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandager, onsdager og fredager hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona Nowy koronawirus

02.12.2020 14.13

Gjestehavna åpner torsdag

Havna i Holmestrand - Klikk for stort bildeHavna i Holmestrand Holmestrand kommune Kommunens forskrift om camping, bobil og båthavn endres med virkning fra torsdag 21. mai kl. 16.00. Det åpnes nå opp for overnatting for alle på gjestehavna, og døgnplasser på campingplasser.

Arve Vannebo - Klikk for stort bildeArve Vannebo Dagsavisen Fremtiden; Katrine Strøm - Det er veldig gledelig at vi nå kan åpne opp for overnatting i gjestehavna og døgngjester på campingplassene i kommunen. Vi vet at dette betyr mye for mange, og ikke minst at trafikken er viktig for næringslivet rundt havna og campingplassene, sier Arve Vannebo næringsjef i Holmestrand kommune.

Fylkesmannen har laget en rettleder for smittevern for campingplasser og gjestehavner. Den ligger til grunn, og må følges av drivere. Den kan du lese her

- Når kommuneoverlegen har definert det som forsvarlig å åpne opp, er vi sikre på at driverne vil følge opp på en forsvarlig måte. Det vil være begrensning i gjestehavner på at båter får ligge utenpå hverandre, og at det er 2,5 meter mellom hver båt, sier Vannebo.

Kai, brygger og gjestehavner

Allerede kan fellesanlegg være åpne, med smittevernregler og bransjenorm. Men fra torsdag vil det være mulig for alle å besøke og overnatte på kai, brygger og gjestehavner.

Det vil fortsatt være Min. 2,5 meter avstand mellom båtene, og ingen kan ligge utenpå hverandre.

Camping

Vanlige hytter som tilhører campingplassen og som har sanitæranlegg med avløp kan allerede holdes åpne, og campingplassens sanitæranlegg og andre fellesanlegg kan åpnes, med smittevernregler og bransjenorm. Det er også tidligere åpnet opp for at campingplasser kan allerede holdes åpnes for campingenheter med sesongleie og eget sanitæranlegg.

Fra torsdag vil det også være mulighet for døgnplasser.

Bobilcamping

Bobilcamping og oppstillingsplasser for bobiler kan holdes åpen der enheten har eget sanitæranlegg, og bobilplassens sanitæranlegg og andre fellesanlegg kan åpnes, med smittevernregler og bransjenorm.

Endret forskrift

Kommunedirektøren i Holmestrand har den 20.5.2020 behandlet forskrift om forbud mot fortøyning ved kommunale kaianlegg-stenging campingplasser - gjestehavner-bobilcamping.

Det er gjort endringer i forskriften med virkning fra 21.5.2020 kl 1600:

Endringene er synliggjort i dette vedlegget (DOCX, 15 kB)