Gradvis gjenåpning av samfunnet

Klikk for stort bildeRegjeringen har en plan for å ta hverdagen tilbake. 7. mai ble det annonsert at grunnskolene nå skal åpnes for alle trinn. Videregående skoler og voksenopplæring skal også starte opp igjen. Det er en plan for gjenåpning av samfunnet, samtidig er det fortsatt en dugnad.

Revidering av veilederne og støttemateriell

Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet har i denne anledning revidert smittevernveilederne for barnehager og skoler. Det har blitt mer fleksibilitet for kommunene når det gjelder sammensetninger av grupper og gis tydelige eksempler på hvordan lokale tilpasninger kan gjøres på best mulig måte. Veilederen har fortsatt tydelige råd om hvordan smittevern skal ivaretas.

Tilhørende støttemateriell er også oppdatert.

Her kan du se de reviderte smittevernveilederne og støttemateriellet

Regjeringens plan fremover

Fra og med 7. mai

• Gruppestørrelse økes fra 5 til 20 personer. En meter avstand.
  • Idrettsarrangementer og alle andre arrangementer på offentlig sted: maks 50 personer med en meter avstand.
  • Treninger, idrettshaller og organisert idrettsaktivitet: Maks 20 personer med en meter avstand.

Fra og med 11. mai

• Alle grunnskoler og videregående skoler skal åpnes i løpet av uke 20
  • Kjøreskoler kan åpnes
  • Bingohaller kan åpne

Fra og med 1. juni

• Serveringssteder som ikke selger mat kan åpne (med bordservering)
  • Organisert svømming, inkludert skolesvømming
  • Fornøyelsesparker kan åpne

Fra og med 15. juni

• Åpnes for arrangementer fra 50 maks til 200 personer.
  • Treningssentre kan åpne forutsatt smittevernstiltak
  • Åpne badeland og svømmehaller forutsatt smittevernstiltak
  • Seriespill i toppfotballen blir tillatt fra 16. juni

Kommuneoverlegen om planen

- Helsemyndighetene har signalisert at samfunnet gradvis vil «åpnes» gjennom de neste ukene, men dette vil skje trinnvis, slik at man til enhver tid har kontroll over hvordan dette påvirker smittespredningen. Jeg tenker kommunen sin plan fremover fortsatt må være å følge sentrale helsemyndigheters føringer og anbefalinger, slik vi hittil har gjort i epidemien, sier kommuneoverlege Ole Johan Bakke.