Grønn reiseglede i Holmestrand kommune

Denne våren får du premier for å reise grønt i kommunen! I samarbeid med Vestfold- og Telemark fylkeskommune og Kobla AS tilbyr Holmestrand kommune innbyggere og utvalgte bedrifter et gøyalt verktøy for å sjekke hvor mye dine reisevaner sparer eller koster lommeboka og miljøet.

reiseglede holmestrand 2023 og et eikeblad som sykler - Klikk for stort bildeDenne våren får du premier for å reise grønt i kommunen Kobla

Bedriftskonkurranse i kommunen

Du reiser hver dag, til og fra jobb, på fritiden, opptil flere ganger om dagen. I perioden 1. mai til 15. juni konkurrerer (uhøytidelig) noen av de store bedriftene i Holmestrand i det å reise aktivt, fordi det er gøy, bra for helsa og godt for miljøet. Bedriftene er Speira, NOAH, ASKO og Bergene Holm, i tillegg til Holmestrand kommune.

KOBLA er verktøyet for grønn reiseglede. Kobla er en mobilapp som hjelper deg med å reise mer miljøvennlig. Ved å la bilen stå, opparbeider du deg bonuspoeng og fordeler.

Den logger automatisk hvor mye du sykler, går, busser og biler. Det er her du får innblikk i din siste reise. Hvor mye kostet reisen? Drivstoff, bompenger, billetter? Hvor mye CO2 ble sluppet ut? Alternativt, hvor mye har du spart miljøet, kalorier forbrent og hvor mye du sparte på å sykle.

Sjekk dine reisevaner

Appen er også åpnet for alle innbyggere i Holmestrand kommune, som kan ta den i bruk for å få mer innsikt i egne reisevaner.

Appen gir også bonuspoeng for å reise grønt og poengene kan brukes til å hente ut gratis kaffe eller te på caféene Lille Holmestrand, Linneas Kaffe og Blomster og Eidsfos Hovedgård.

Hva er å reise grønt?
Reise kollektivt, sykle eller gå istedenfor å kjøre bil.

Portrett av Espen Kristoffer Jenssen  - Klikk for stort bildeEspen Kristoffer Jenssen sjekker ut kobla-appen fra 1. mai. Hvordan går det? Holmestrand kommune

Kommunens klimarådgiver sjekker egne reisevaner

Espen Kristoffer Jenssen, klima- og miljørådgiver i kommunen - overtar Holmestrand kommunes Instagramkonto første uke i mai, når han tester ut sine egne reisevaner. Følg reisen hans på Instagramkontoen @holmestrand_kommune.no

Slik som Espen Kristoffer, vil hver enkelt få mulighet til mer innsikt i egne reisevaner med påfølgende kostnader og utslipp. Etter endt periode vil også deltagelsen gi en overordnet statistikk til et klimaregnskap for Holmestrand kommune.

Behandling av personopplysninger gjennom Kobla er underlagt gjeldende personopplysningslov og General Data Protection Regulation (GDPR). Les mer om appen og personvern

Last ned Kobla fra Appstore eller Google Play. Blir du bedt om en kode, er denne er: HReiseglede23.

Kobla sine nettsider