Holmestrand kommune er mest boligvennlig i Vestfold

Arbeidere bygger i solnedgang - Klikk for stort bildeIfølge Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) lykkes vi best med å legge til rette for boligbygging i Vestfold. Shutterstock I Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) sin boligvennlighetskåring er Holmestrand den kommunen i Vestfold som lykkes best med å legge til rette for boligbygging.

Kommunalsjef Finn-Øyvind Langfjell er veldig fornøyd med resultatet av kåringen - Klikk for stort bildeKommunalsjef Finn-Øyvind Langfjell er veldig fornøyd med resultatet av kåringen Holmestrand kommune NBBLs Boligvennlighetskåring har fått stor oppmerksomhet i nasjonale og lokale medier, og bidratt til å sette kommunenes betydning for boligbygging på dagsorden.

- Boligbygging er nøkkelen til samfunnsutvikling, og vi er stolte av dette resultatet, sier Finn-Øyvind Langfjell, kommunalsjef for Teknisk i Holmestrand kommune.

Blant Topp 20 i landet på tilrettelegging

Holmestrand kommune er mest boligvennlig i Vestfold, og resultatet er en vurdering av hvordan kommunen tilrettelegger for boligbygging, og om boligene faktisk blir bygget. Holmestrand kommune lander på 16. plass i tilrettelegging, og er blant topp 20 i landet.

• Boligvennlighet: 28
  • Tilrettelegging: 16
  • Boligbygging: 57

Viktige faktorer som er vektlagt i undersøkelsen er blant annet om kommunen bidrar til å holde boligbyggingen på et høyt nivå med effektiv saksbehandling og mange byggeklare tomter som igjen bidrar til å holde boligprisene nede.

En av faktorene kommunen skårer meget bra på er saksbehandlingstiden på planforslag, målt i tiden fra oppstartsmøte til endelig vedtak.

Om boligvennlighetskåringen

Målet med Boligvennlighetskåringen er å undersøke hvorfor noen kommuner lykkes bedre enn andre, og hvordan kan vi stimulere til økt boligbygging. Undersøkelsen har bekreftet at forhold som saksbehandlingstid, gebyrer, boligreserver og boligpriser har stor betydning for kommunens evne til å bygge og tilrettelegge for nok boliger.

Les mer om kåringen her

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL)

NBBL er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon for 41 boligbyggelag med totalt 1.186.000 medlemmer. NBBL påvirker myndighetene til å føre en aktiv og bærekraftig bolig– og bygningspolitikk som sikrer folk en god bolig og et godt bomiljø.