Hydro støtter kommunen med rådhusskilt i aluminium

Nye flotte skilt i aluminium - Klikk for stort bildeNye flotte skilt i aluminium Ditt grafisk Hjørnesteinsbedriften Hydro støtter Holmestrand kommune med nye skilter på rådhuset i Holmestrand og administrasjonsbygget i Sande. Skiltene blir i kommunens nye flotte profil, utført i aluminium.

- Vi er veldig glade for å få skiltene opp i kommunens nye profil, og for at hjørnesteinsbedriften Hydro har ønsket å støtte kommunen sin. Og veldig flott at vi kan smykke de to rådhusene med aluminium, sier ordfører i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud.

Sterk aluminiumshistorie

Videreforedling av aluminium har en lang historie i Holmestrand. Hydro er en global leverandør av aluminium, og er en stor bedrift i Holmestrand.

- Vi gleder oss over at vi har blitt en del av en større kommune, og synes det er fint å kunne bidra litt, forteller Lars Tveito ved Hydro Holmestrand.

«Aluminiums overlegne egenskaper når det gjelder bøyelighet, lav vekt og styrke, gjør det til det perfekte materialet for så å si enhver designutfordring, enten den er stor eller liten.» kan man lese på Hydro sine nettsider.

Kommunevåpen får skinne i all sin prakt

- Og nå får kommunevåpenet virkelig skinne i all sin prakt på de to byggene, siden utførelsen er i aluminium med blått trykk, forteller kommunikasjonsrådgiver i Holmestrand kommune, Suzy Haugan.

Et av heraldikkens såkalte «metaller» er sølv, som kan avbildes som hvitt.

- Siden man ikke kan avbilde sølv på skjerm, og når noe trykkes opp så bruker vi ordinære trykkfarger, har folk blitt vant til å se kommunevåpenet i blått og hvitt. Det er tøft at vi nå kan la kommunevåpenet fremstå i sin flotteste utgave. Aluminium har den blanke sølvfølelsen til seg, forteller hun.

Profesjonalitet og gjenkjennelse

Holmestrand kommune har i 2020 blitt en ny større kommune, med en ny visuell profil og nytt utseende.

- Det er viktig at kommunen fremstår helhetlig, og det er naturlig at kommunens nye flotte kommunevåpen og profil bidrar til gjenkjennelse og en opplevelse av profesjonalitet og samhørighet, forteller Haugan.

Profil passer til kommunevåpen

- Profilen er fleksibel i bruk, passer godt kommunens nye kommunevåpen, og jeg må si jeg synes profilen har blitt veldig fin og levende, og passer godt til Holmestrand kommune, sier Suzy Haugan.

Kommunevåpenet ble valgt våren 2019, og den visuelle profilen ble utarbeidet høsten/vinteren 2019.

Holmestrand kommunes nye profil var fra årsskiftet implementert på kommunes digitale flater, og i januar/februar ble kommunens bygg kartlagt. Dessverre har kjøpestopp og koronasituasjonen forsinket deler av implementeringen av kommunens nye profil.

Skiltene på rådhuset og administrasjonsbygget kommer på plass før august.

Kommunevåpen i Holmestrand - Klikk for stort bildeKommunevåpen i Holmestrand Holmestrand kommune Om kommunevåpenet

Kommunevåpenet ble valgt, etter en grundig og god prosess hvor mange innbyggere engasjerte seg i både å definere identiteten til «Nye Holmestrand», og å delta i konkurransen om å utforme det nye kommunevåpenet, med utgangspunkt i «Der gode minner skapes».

«Eikebladet», designet av Enrique R. Binimelis ble valgt. Kommunevåpenet er elegant, levende og vennlig i uttrykket, med organiske former. Kommunevåpenet uttrykker at gode minner skapes i møte med tre viktige naturelementer; skogen, jorda og vannet.

Kommunevåpenet består av et blad, et hvitt/sølv bølgesnitt og bølger, og er utformet i blått og sølv/hvitt.