Kjære voksne: Ta det rolig

Hageselskap med barn - Klikk for stort bildeTenk over hvor mye du drikker foran barna i sommer Av og til 90 000 barn i Norge har en mamma eller pappa som drikker for mye alkohol. Sommeren står for døren, og hva er vel bedre enn å sette på en tøff og søt sommerlåt som også har et viktig budskap? Årets sommerlåt fra Av-og-til har en viktig beskjed til foreldre og andre voksne: «Ta det rolig».

Låten som samtalestarter

Årets sommerlåt «Ta det rolig» kan hjelpe barn med å få et språk om alkoholbruk hjemme, og det kan gjøre at de som trenger det føler at det er tryggere å snakke med voksne om det som skjer hjemme. Låten kan også brukes som en samtalestarter med barna om voksne og alkohol.

Låten ligger også på Spotify

Gode råd om barn og alkohol:

• Drikk null, ett eller maks to glass når du er sammen med barn.
  • Husk at barn merker at du har drukket tidligere enn du tror.
  • Ha flest dager uten alkohol, selv om du har fri.
  • Bli enig med andre voksne dere er sammen med om hva som er greit og ikke med barn til stede.
  • Unngå å drikke på en måte som går ut over morgendagens planer med barna.
  • Vær spesielt bevisst om dere skal reise bort – barn kan ha et ekstra behov for trygge voksne i et fremmed miljø.

Holmestrand kommune samarbeider med alkovett-organisasjonen Av-og-til om forebyggende arbeid knyttet til uheldig alkoholinntak.