1000 TAKK!

Denne uka er det det 1000 dager siden vi ble en ny kommune! 1000 TAKK til ansatte, politikere, lag og foreninger, bedrifter og innbyggere! Dere bidrar hver eneste dag til et trivelig og trygt lokalsamfunn. Vi gleder oss til fortsatt samarbeid for å skape en enda bedre kommune.
Les mer og se bilder

26.09.2022 23.44

Klipp skoleveiene trygge!

Barn her, hekk her, beskrivelse - Klikk for stort bildeKlipp hekker og busker ved din eiendom, slik at bilistene ikke overser syklister og gående. Fylkeskommunen Mange barn skal frem og tilbake til skolen i forbindelse med skolestart. Skolebarna trenger både å se og bli sett når de skal navigere i trafikken. Husk å klippe hekken!

De minste er vanskelige å få øye på i trafikken, ikke minst der det er høye busker og hekker langs skoleveiene.

Bli med på en dugnad for å unngå ulykker i din gate eller veg! Klipp hekker og busker ved din eiendom, slik at bilistene ikke overser syklister og gående. På den måten tar du ditt ansvar, og du bidrar til større trygghet i lokalmiljøet.

Se Statens vegvesens retningslinjer for fri sikt i kryss og avkjørsler (PDF, 2 MB)

Tips fra gartneren:

• 50 cm er litt over kneet når du står ved siden av hekken. Så vet du sånn cirka hvor høyden bør være.
  • Er hekken høy (over 2 meter), bør du klippe i etapper. Ikke mer enn 80 – 90 cm avgangen.
  • Hekker og busker kan godt klippes flere ganger i løpet av en sommer, og august er en finmåned for å klippe.
  • Har busken eller hekken tykke greiner, bør du bruke håndsag – så unngår du å flise oppgreinene.
  • Hekker kan være fint – men trygge skoleveier der barna ser og blir sett - er enda bedre!

Les på Vegvesenet sine sider om klipping av hekk
Les på fylkeskommunen sine sider om klipping av hekk