Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Kommunedirektøren gjennomfører egne beredskapsmøter hver eneste dag hvor det dagsaktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona

01.04.2020 12.33

Korona – nye råd for personer som har oppholdt seg i områder med vedvarende smittespredning

Klikk for stort bildeVær nøye med håndhygiene PEXELS Helsedirektoratet utvider nå anbefalingen om hvem som bør holde seg hjemme, til å gjelde alle personer som har vært i områder med vedvarende smitte av koronavirus.

Det betyr at alle som har vært i områder med vedvarende smitte, skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke.

Se oversikt over hvilke områder dette gjelder, på www.fhi.no.

For de det gjelder omfatter den nye anbefalingen:

• ikke gå på jobb eller skole
  • unngå reiser
  • ikke ta offentlig transport
  • unngå andre steder der man lett kommer nær andre
  • unngå nær kontakt med andre

Anbefalingen er gjort av et føre-var-hensyn for å ta hensyn til sårbare grupper. Det har vært et stort smittepress fra blant annet nord-Italia og det er  ønskelig å ta risikoen for smitte ytterligere ned.

Anbefalingen har tilbakevirkende kraft. Det vil si at alle som har kommet hjem fra områder med vedvarende smitte i løpet av de siste fjorten dagene, bør holde seg hjemme til det har gått fjorten dager etter hjemkomst.

De dette gjelder har rett på sykemelding, og må kontakte fastlege pr. telefon om dette.

Om personer som omfattes av dette får symptomer på koronasmitte (feber, sår hals, pustevansker) skal fastlege kontaktes for prøvetaking/testing.

Les kommunens side om Korona