Koronavirus - råd og informasjon

Klikk for stort bilde Holmestrand kommune følger med i utviklingen av Koronavirussykdommen. Folkehelseinstituttet har opprettet en temaside som inneholder råd og informasjon om det nye koronaviruset (coronaviruset) (2019-nCoV).

Folkehelseinstituttets råd knyttet til koronaviruset

Anbefalinger for å hindre smitte

For å hindre smitte bør personer som er syke unngå å hoste eller nyse direkte på andre, og man bør, når det er mulig, holde 1-2 meters avstand til personer med luftveissymptomer. Man bør også tilstrebe å hoste/nyse i et papirtørkle (som kastes etterpå) eller i armkroken.

God håndhygiene, både hos syke og friske, er viktig for å hindre smitteoverføring. Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Hånddesinfeksjon er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig. Dersom hendene er synlig skitne eller våte har hånddesinfeksjon redusert effekt, og hendene bør rengjøres med såpe og vann.

Reiseråd

Flertallet av de som er smittet med koronavirus (coronavirus) har fremdeles tilknytning til Hubei-provinsen sentralt i Kina, men det rapporteres stadig flere tilfeller fra andre områder i Kina og andre land. Situasjonen er under utvikling, og reiserådene oppdateres når ny informasjon er tilgjengelig.

Oppdaterte reiseråd finner du på Folkehelseinstituttets sider