Koronavirus - råd og informasjon

Klikk for stort bilde Helsedirektoratet har opprettet en informasjonstelefon: 815 55 015
Folkehelseinstituttet har opprettet en temaside som inneholder råd og informasjon om det nye koronaviruset (coronaviruset) (2019-nCoV). Holmestrand kommune følger med i utviklingen.

Holmestrand kommune opprettet 13. mars en egen temaside for koronasituasjonen

1 er testet positivt på Korona i Holmestrand (10.03.2020)

Koronastatus 12. mars klokken 19.30

Kommunen satte kriseledelse 12. mars

Stenger skoler og barnehager fram til 26. mars, med unntak

Folkehelseinstituttets råd knyttet til koronaviruset

Les Korona – nye råd for personer som har oppholdt seg i områder med vedvarende smittespredning

Anbefalinger for å hindre smitte

For å hindre smitte bør personer som er syke unngå å hoste eller nyse direkte på andre, og man bør, når det er mulig, holde 1-2 meters avstand til personer med luftveissymptomer. Man bør også tilstrebe å hoste/nyse i et papirtørkle (som kastes etterpå) eller i armkroken.

God håndhygiene, både hos syke og friske, er viktig for å hindre smitteoverføring. Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Hånddesinfeksjon er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig. Dersom hendene er synlig skitne eller våte har hånddesinfeksjon redusert effekt, og hendene bør rengjøres med såpe og vann.

Reiseråd

Flertallet av de som er smittet med koronavirus (coronavirus) har fremdeles tilknytning til Hubei-provinsen sentralt i Kina, men det rapporteres stadig flere tilfeller fra andre områder i Kina og andre land. Situasjonen er under utvikling, og reiserådene oppdateres når ny informasjon er tilgjengelig.

Oppdaterte reiseråd finner du på Folkehelseinstituttets sider

Informasjon til foresatte

Torsdag 5. mars gikk denne informasjonen ut til foreldre med barn i barnehage og skole i Holmestrand kommune.  (DOCX, 51 kB)

Det har også blitt sendt ut informasjon til pårørende og besøkende til pasienter ved helseinstitusjoner i Holmestrand kommune og
bruker av hjemmetjenesten i Holmestrand kommune.