18.10.2021 15.01

Kulturhøst med magi, tenorer og flyvende hollendere

plakat Det e hardt å være bitch med Brageteateret - Klikk for stort bildeBrageteateret med en musikalsk teateropplevelse på Sande kommunelokale Dag Jenssen Det er mye som foregår i kulturlivet for tiden, og du finner noe for alle aldre, og en hver smak. I oktober og november får vi igjen Brageteateret fra Drammen på besøk som tidligere har gjestet med mange populære forestillinger, og vi kan glede oss til konserten med Nordic Tenors i slutten av november.

plakat Det e hadrt å være bitch med Brageteatret - Klikk for stort bildeBrageteatret med en musikalsk teateropplevelse på Sande kommunelokale Dag Jenssen Det e hardt å være b**ch

Lørdag 30. oktober kl. 18, Sande kommunelokale

Brageteateret fra Drammen inviterer til en herlig, avslappet musikalsk teateropplevelse i Sande Kommunelokale. Salen innredes med bord, stoler og sofaer, og mens Iren Reppen skaper en hyggelig klubb-stemning med fortellinger fra sitt liv, til toner av Svein Gundersen.

Iren Reppen er klar med siste del av en trilogi om å være … noe. Det startet med Det e hardt å være mainn, da Iren Reppen var ung skuespiller og artist. En rekke erfaringer rikere har hun nå kommet fram til at det Det e hardt å være bitch. For i mellomtiden har livet tatt uventede vendinger. Hun har fått innsikt i hvordan det blåser på toppene etter en periode som sjef, bl.a. som den første kvinnelige teatersjefen ved Hålogaland Teater. Gjennom en eventyrlig reise har hun sett seg selv og teateret fra ulike sider.

Gjennom egne sangtekster til musikk av Svein Gundersen, leder Iren Reppen oss rundt i et landskap basert på egne erfaringer, håp og drømmer.

Regi: Nils Petter Mørland/ tekst: Iren Reppen/ musikk: Svein Gundersen/
Bass: Gjermund Silset/ gitar: Håvard Bendiksen/ trommer: Kenneth Ekornes/ Fele og fløyte: Joseph Angyal
Foto: Dag Jenssen

Billetter De e hardt å være b**tch

Plakat Ruffen og den flyvende hollender av Brageteatret - Klikk for stort bildeRuffen og den Flyvende Hollender på Biorama. Thore Hansen Ruffen og Den Flyvende Hollender

Fredag, 5. november kl. 18, Biorama.

Figurteaterforestilling med Brageteateret for alle over 5 år.

Langt ute i havet ligger en mystisk øy. Den er bare synlig på tirsdager og fredager, og i et gammelt slott på denne øya bor den lille sjøormen Ruffen, og familien hans. Onkel Ludvik forteller eventyr, og aller best liker Ruffen å høre om Den siste havn. Det er en by med trekkspillmusikk og roser, og det er hit alle sjømenn som blir borte på havet kommer. Her sitter de på brygga og spytter i sjøen, og alle er venner. En kveld blåser det opp til storm, vinden knurrer og hveser og plutselig kommer et underlig seilskip til syne. «Det er et spøkelsesskip» sier onkel Ludvik, «Det er den flyvende hollender»...

Brageteateret har hentet inn duoen Kirjan Waage og Gwendolyn Warnock som er en del av det New York-baserte  dukketeaterkompaniet Wakka Wakka. Kompaniet er kjent for overdådig og imponerende figurteater, og har mottatt en rekke priser og gode kritikker for sine forestillinger.

Regi, kostymedesign og dukkedesign: Kirjan Waage/ regi, scenografi og dukkedesign: Gwendolyn Warnock/ Dramaturg: Oda Radoor/ Lysdesign: Oscar Udbye
Skuespillere/dukkespillere: Siv Iren Misund, Oda Djuplasti, Kirjan Waage, Kristoffer Bakken Erichsen
Komponist/musiker/forteller: Nils Oortwijn
Illustrasjon: Thore Hansen

Billetter Ruffen og den Flyvende Hollender

plakat Christmas with Nordic Tenors - Klikk for stort bildeNordic Tenors på juleturné Nordic Tenors Christmas with Nordic Tenors

Søndag 21. november kl. 18, Biorama.

Nordic Tenors gir deg en vakker og underholdende julekonsert som garantert vil sette deg i den gode julestemningen. Med sine unike stemmer, skaper de tre tenorene en førjulsstund utenom det vanlige. Sammen med sin eminente pianist Torgeir Koppang, byr Nordic Tenors på en opplevelse fylt med varme og humor, og et julerepertoar bygget på høytid og tradisjon.

Nordic Tenors består av tenorene Roald Haarr, Nils Georg Nilsen og Jan-Tore Saltnes. Trioen har tidligere vunnet Komiprisen, vært kongelige toastmastere, åpnet den nye operaen i Oslo og har vunnet publikums hjerter over hele landet.

Billetter Christmas with Nordic Tenors