Kulturminnedager 4. - 12. september

plakat Kulturminnedager 2021 - Klikk for stort bildeLag og foreninger ønsker store og små velkommen! Holmestrand kommune Kulturminnedagene er en nasjonal markering der kulturminner formidles. 4.-12 september i år braker det løs med omvisninger på Aluminiummuseet, kåseri om sjøfartshistorien i Holmestrand, konsert med musikk fra Agathe Backer Grøndahl i Y-kirken, høstmarked og barneaktiviteter på Reidvin-tunet, en smak av middelalderen i Vassås kirke, Veteranbiltreff på Prestegården i Sande og mye mer. Arrangementene er en del av de overordnede kulturminnedagene.

Lokalhistorie gjennom hele året

Det er en lang tradisjon med bevaring av lokale kulturminner i denne relativ nye Holmestrand kommune.

Sande, Hof, og Holmestrand har alle historielag som står på iherdig gjennom hele året med å fremme og utforske kulturminner i nærområdet. I tillegg har man museer som Holmestrand museum, Reidvin-tunet og selvfølgelig Eidsfoss som skaper møteplasser for besøkende til å oppleve historien til kommunen på nært hold. I tillegg spiller Vestfoldmuseene med blant annet drift av Aluminiummuseet en viktig rolle i formidlingen av kulturhistorien til kommunen.

Med en ny kommune skapes det plass til nye tradisjoner og i år så har 12 frivillige lag og foreninger sammen med Vestfoldmuseene og Holmestrand kommune samlet seg for å arrangere 8 dager med kulturhistorisk innhold som skal trekke til seg folk i alle aldre.

Lag, foreninger og museer tilbyr kulturminner for alle

Markeringen er et stort samarbeid mellom mange frivillige lag, foreninger og museer i kommunen som fokuserer på kulturminner. Deres mål er å trekke frem de historiske perlene i kommunene, og her er det mye som kan friste.

For tiden jobbes det med detaljene for arrangementene. Hele programmet og mer informasjon vil du etter hvert finne her:

Kulturminnedager: Program og informasjon