Lager festival for ungdom på Slottsfjellet

MUSTI: 18 år gamle Ugbad Musti ble en av Øyafestivalens store snakkiser i fjor. I juni kommer hun til Tønsberg. - Klikk for stort bildeMUSTI: 18 år gamle Ugbad Musti ble en av Øyafestivalens store snakkiser i fjor. I juni kommer hun til Tønsberg.Artister som Metteson og Musti står på scenen når nesten 5 000 ungdomsskoleelever fra Færder, Holmestrand, Horten og Tønsberg inviteres til festival 14. og 15. juni. Festivalen er en del av Den kulturelle skolesekken (DKS), og er et samarbeid mellom de fire kommunene.

Vigdis Martin, DKS-kontakt Færder, Siv Ellen Kristiansen, DKS-kontakt Tønsberg, Henriette Larsen, prosjektleder, og Jonas Brekke Krossli, DKS-kontakt Holmestrand - Klikk for stort bildeVigdis Martin, DKS-kontakt Færder, Siv Ellen Kristiansen, DKS-kontakt Tønsberg, Henriette Larsen, prosjektleder, og Jonas Brekke Krossli, DKS-kontakt Holmestrand Tønsberg kommune - Det er fantastisk at vi fra disse kommunene har både spillerom og mulighet til å gå sammen for å tenke nytt og skape gode kulturopplevelser for ungdommen, sier Jonas Krossli, DKS-kontakt i Holmestrand kommune.

- Den kulturelle skolesekken er en opplagt arena for denne typen prosjekt, vi har et sterkt fagnettverk med mange ressurser, og gode relasjoner til en rekke dyktige utøvere med ungdom som målgruppe!

Formålet med festivalen er å gi elevene en dag fylt med innhold av høy kunstnerisk kvalitet, og elevene skal selv være med på å lage festivalen.

Festival 14. og 15. juni

Den aller første DKS-festivalen arrangeres 14. og 15. juni. Festivalområdet på Slottsfjellet vil bestå av én hovedscene for musikk og én hovedscene for scenekunst. Rundt på området vil det være installasjoner, pop up-overraskelser og verksteder med ulike samarbeidspartnere.

Det samme opplegget går to dager fordi det er så mange elever. Derfor går festivalen over to dager. På den måten det være elever fra alle kommunene begge dagene.

Skeivt kulturår

Festivalen skal foregå i skoletiden, og er gratis for elevene. Ideen til festivalen er hentet fra DKS Oslo og Kulturfest Tøyen, Miniøya sin skolefestival. Sparebankstiftelsen Nøtterøy Tønsberg og Sparebankstiftelsen DNB har gitt økonomisk støtte til gjennomføringen.

Elevene er selv med på å bestemme innhold og aktiviteter. I tillegg vil flere elever være med på å jobbe frivillig med ulike festivaloppgaver i løpet av de to dagene.

Elevene vil få oppleve artister som Metteson og Musti, i tillegg til teater, dans, litteratur, og visuell kunst. Det blir også aktiviteter med vekt på blant annet animasjon, nysirkus og foto. Elevene velger selv hva de vil delta på.

I programmet legges det vekt på mangfold når det gjelder kjønn, etnisitet, kultur og tilhørighet. I 2022 feires Skeivt kulturår fordi det er 50 år siden forbudet mot homofili ble opphevet. Dette ønsker en å markere.

Les mer om Den kulturelle skolesekken