Ledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandag, onsdag og fredag hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

24.02.2021 13.36

Mutert virusvariant påvist i Holmestrand

Kommunen gjennomfører forsterkede smittesporings-tiltak, både når det gjelder karantenesetting og testing - Klikk for stort bildeKommunen gjennomfører forsterkede smittesporings-tiltak, både når det gjelder karantenesetting og testing Holmestrand kommune En innbygger i Holmestrand kommune har fått påvist den britiske mutasjonen av koronaviruset.

Den smittede var allerede i isolasjon når meldingen om påvist virusvariant kom. Smitteveien kan spores ut av kommunen og situasjonen vurderes å være under kontroll.

Siden det er påvist mutert virusvariant, gjennomføres forsterkede smittesporings-tiltak, både når det gjelder karantenesetting og testing.

Kommunens beredskapsledelse følger situasjonen tett. Smittesituasjonen vurderes uendret i kommunen.

- Ha lav terskel for å teste deg

Assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes - Klikk for stort bildeAssisterende kommuneoverlege Andreas Thunes Holmestrand kommune Assisterende kommuneoverlege Andreas Thunes har en viktig beskjed til alle innbyggere.
- Ha en lav terskel for å teste deg dersom du har symptomer. Testing vil bidra til å holde kontroll over smittesituasjonen, sier Thunes.

Symptomer på koronavirus kan være feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smaksans og muskelverk. I noen tilfeller kan også sår hals, rennende eller tett nese og nysing være symptomer.

Hvis du er syk, hold deg hjemme.

Innbyggere i Holmestrand kommune kan kontakte teststasjonen i Tønsberg, Drammen eller Holmestrand direkte for bestilling av koronatest.

Slik tester du deg

Kommunens temaside om koronasituasjonen