17.06.2021 10.20

Nasjonale tiltak og to forsterkede lokale råd

Regnbue på vindu - Klikk for stort bildeFra fredag 11. juni kl. 16 følger Holmestrand kommune nasjonale regler og anbefalinger, og har to lokale forsterkede råd Shutterstock I dag kl. 16 opphører lokal koronaforskrift, og Holmestrand kommune følger da nasjonale regler og anbefalinger. Samtidig innfører kriseledelsen to forsterkede råd til befolkningen.

Kommuneoverlege i Holmestrand kommune, Ole Johan Bakke - Klikk for stort bildeOle Johan Bakke Holmestrand kommune Hold avstand, hendene rene, og hold deg hjemme hvis du er syk

- Det er fortsatt en pandemi, og vi ser økt smitte i nabokommuner, og kjenner enda ikke effekten av koronalettelsene i lokal forskrift som kom i forrige uke, sier Ole Johan Bakke, kommuneoverlege i Holmestrand kommune.

- Så takk for at du holder avstand, hendene rene, holder deg hjemme hvis du er syk, og følger våre forsterkede råd.

To forsterkede råd til befolkningen

1. Bruk munnbind der du ikke kan opprettholde en meters avstand (ikke for de i samme husstand)
  2. Begrens antall sosiale kontakter hver uke

Holmestrand kommune følger nasjonale tiltak

De største endringene for innbyggere i Holmestrand kommune ved at lokal forskrift opphører fredag 11. juni kl. 16 gjelder plikt om munnbind i visse situasjoner, påbud om hjemmekontor for de som kan, lokale regler for skjenketid, regler for organisert idrett- og fritidsaktivitet for voksne samt regler for arrangementer.

Dette er i hovedsak endringene i vår kommune:

• Skjenkestopp kl. 24 for alle som har skjenkebevilling.
  • Arbeidsgiver bør sørge for at ansatte jobber hjemmefra på alle arbeidsplasser det er praktisk mulig.
  • Det anbefales at arrangementer med deltakere fra forskjellige kommuner utsettes.
  • Hvis arrangementer ikke kan utsettes gjelder disse reglene:
    • Innendørs tillates 20 personer på private sammenkomster.
    • Innendørs tillates 50 personer på arrangementer uten faste, tilviste sitteplasser.
    • Innendørs tillates 200 personer på arrangementer med faste, tilviste sitteplasser.
    • Innendørs tillates 100 personer på idretts- og kulturarrangementer for personer under 20 år som tilhører idrettslag i samme kommune.
    • Utendørs tillates 30 personer på private sammenkomster.
    • Utendørs tillates 200 personer på offentlig sted, uten faste, tilviste sitteplasser.
    • Utendørs tillates 600 (3 x 200) personer på offentlig sted, med faste, tilviste sitteplasser.
    • Det er i tillegg krav om en meters avstand mellom deltakerne, oppnevning av ansvarlig arrangør og registrering av gjester. Se mer om arrangement og sammenkomster her.
  • Voksne kan drive organisert aktivitet innendørs i grupper på inntil 20 personer, så lenge de kan holde minst én meters avstand.
  • Utendørs kan voksne drive organisert aktivitet i grupper på inntil 30 personer, så lenge de kan holde minst én meters avstand.
  • Flere grupper kan samles på samme trenings-/øvingsarena dersom gruppene holdes adskilt og slik at de enkeltvis og samlet kan overholde smittevernrådene.
  • Det oppfordres til aktivitet utendørs heller enn innendørs.
  • Det stilles krav til at de kan holde minst én meters avstand under gjennomføring av aktiviteten.

Nettsiden oppdateres 11. juni
Se Folkehelseinstituttet eller Helsenorge sin nettside for fullstendig oversikt