18.10.2021 15.01

Natteravner søkes!

Natteravner - Klikk for stort bildeBli med som Natteravn i Holmestrand! natteravn.no Natteravner er alminnelige voksne som observerer og hjelper, lytter og tar seg tid til å snakke med unge mennesker, hjelper der det trengs, og bidrar til trygghet i lokalmiljøet. Nå søker vi voksne innbyggere som ønsker å bli natteravn – enten i Holmestrand by, i Hof eller i Sande.

Har du litt tid å avse på en fredag- eller lørdagskveld og ønsker å være med på turer innimellom? Det finnes Natteravngrupper i Holmestrand, Sande og i Hof og omegn som alltid ønsker seg flere frivillige med på laget. Vi håper å kunne utvide natteravntilbudet om nok voksne melder seg til tjeneste.

Natteravn er basert på frivillighet

Det finnes rundt 400 aktive grupper i landet. Natteravnenes tilstedeværelse bidrar til å redusere vold, hærverk og kriminelle handlinger, og de fleste natteravngrupper samarbeider godt med det lokale politiet. Natteravnene regnes i dag som et av Norges største og viktigste voldsforebyggende prosjekt.

Hva gjør en Natteravn?

Natteravner er ikke «reservepoliti». Natteravner er alminnelige voksne som observerer og hjelper, lytter og tar seg tid til å snakke med unge mennesker og hjelper der det trengs.

Som natteravn er en forpliktet til å bevare taushet om det en observerer eller får kjennskap til om enkeltpersoner.

På nettsiden natteravn.no finner du mye informasjon om det å være natteravn.

Du bestemmer hvor mye tid du vil bruke

Hvis du har lyst til å bidra til en god sak en fredags- eller lørdagskveld og samtidig være litt sosial, så kan natteravnene være noe for deg. Hvor mye av tiden din du vil bruke bestemmer du helt selv. Frivilligsentralen lager en vaktliste der alle bestemmer når og hvor ofte det passer.

JA! Jeg vil bli natteravn

Ta kontakt med en av våre frivilligsentraler:

Holmestrand frivilligsentral

Kontakt: Bjarne Mathisen