18.10.2021 15.01

Ny gapahuk på Montebello arena

Fra åpning av gapahuken "Gurohuken" - Klikk for stort bildeVelkommen til ny gapahuk i Vestskauen! DNT Drammen og omegn Nå er en flott ny gapahuk åpnet på Montebello Arena i Sande, satt opp av Den norske turistforeningen sammen med kommunen - etter en raus gave som ble gitt fra en familie i Sande.

For to år siden ble DNT kontaktet av en familie i Sande, som ønsket å gi Barnas Turlag Sande en gave. De hadde mistet sin datter Guro Aamlid (27) i en fallulykke ved Offersøykammen i Lofoten, og ønsket ved begravelsen gave til turlaget i stedet for blomster.

En rørende gave

- Vi ble veldig rørt og glad over gaven, og tenkte at den måtte forvaltes på best mulig måte. Og det vi tenkte den best kunne brukes til var på noe som ville vare lenge, ikke utstyr eller aktiviteter. Så en gapahuk måtte bli bra. Og familien hadde tenkt på det samme, så vi bestemte oss for å gå videre med det, skriver DNT på sine nettsider. Les hele historien her

Gapahuken står nå på Montebello Arena og Lavvansmyr på Vestskauen.

Gurohuken - Klikk for stort bildeGurohuken - til minne om Guro Aamlid DNT Drammen og omegn Offisiell åpning til minne om Guro

Onsdag 29. september var den «offisielle» åpningen av Gurohuken, som skal stå til minne om Guro. Til stede på åpning var det mange lokale barn, fra Lersbrygga barnehage og Selvik skole i Sande.
Ordfører i Holmestrand kommune, Elin Weggesrud deltok, sammen med flere andre sandunger som har tilhørighet på stedet eller er med i DNT sin turgruppe i Sande.

Velkommen til å Gurohuken

DNT ønsker alle små og store i velkommen til å bruke dette flotte stedet. Fyr opp et bål, drikk en kopp kakao, grill en pølse, lag et snøhopp foran, nyt solnedgangen, sov godt og tørt inne gapahuken. Du velger selv hvordan minnet ditt skal være fra dette stedet. Ta godt vare på stedet, så vil Gurohuken stå til glede for små og store i mange år fremover – akkurat slik Guro hadde ønsket det.

Gapahuken er lagt inn som turmål i SjekkUT, så sjekk gjerne inn der når du/dere besøker den!

Les mer om Vestskauen
Gå Bergstigen