Ny kommunedirektør i Holmestrand kommune

Lars Joakim Tveit har mange års erfaring i lederposisjoner i kommuner - Klikk for stort bildeLars Joakim Tveit har mange års erfaring i lederposisjoner i kommunerLars Joakim Tveit innstilles som ny kommunedirektør i Holmestrand kommune.

Ansettelsesutvalget landet etter grundige prosesser enstemmig på at Lars Joakim Tveit skal innstilles som ny kommunedirektør i kommunen vår.

Han har erfaring fra tilsvarende stillinger i tre andre kommuner, noe som veide tungt i våre vurderinger, uttaler ansettelsesutvalget i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag 27. september.

Mange års erfaring i lederposisjoner

Lars Joakim Tveit har mange års erfaring i lederposisjoner i kommuner; virksomhetsleder i Tønsberg Kommune med ansvar for Service og støttetjenester, Hof Kommune som Rådmann, Stokke Kommune som Rådmann og Hurum Kommune som Kommunedirektør/Rådmann. Siden sammenslåingen der har han vært Direktør for organisasjon i Asker Kommune; her har han ansvar for politisk styringsstruktur, politikk og temaplaner, innovasjon og tjenesteutvikling, IKT/digitalisering, organisasjons- og kompetanseutvikling, arbeidsgiverområdet (HR/HMS/lønn), kommunikasjon og dokumentsenter, kommuneadvokat og juridiske tjenester, nasjonale og internasjonale relasjoner og politisk sekretariat.

Han har også vært tett på sammenslåingsprosessene i både Stokke/Sandefjord og i Hurum/Asker.

Om ansettelse av ny kommunedirektør

Det ble kjent tidligere i år at nåværende kommunedirektør Hans Erik Utne planlegger å pensjonere seg som kommunedirektør ved fylte 62 år i desember 2023. Siden det tidspunktet faller tett på kommunevalget i 2023 tidsmessig, og det er kommunestyret som tilsetter, ble det enighet om at rekrutteringsprosessen skulle starte, og gjerne fullføres i 2022.

Ansettelsesutvalget har bestått av Grethe Hagen og Per Stokke, begge hovedtillitsvalgte, samt Egil Olaussen (Frp), Aleksander Leet (H), Tove Ødeskaug (SP) og ordfører Elin Gran Weggesrud (AP). Ødeskaug har hatt forfall til samtlige møter grunnet sykdom.

God kvalitet på søkerlista

Vi fikk mange gode søkere og var godt fornøyde med både omfang og kvalitet på søkerlista vår. Men det var tre stykker som helt klart skilte seg ut og som vi kjørte omfattende intervjuer, tester og referansesjekker på, skriver ansettelsesutvalget i pressemeldingen.

«Alle tre er solide, kunnskapsrike og dyktige. Samtlige av de kunne løst oppgaven som kommunedirektør på beste vis.
Frode Hestnes og Finn-Øyvind Langfjell er innstilt på de påfølgende plassene.
Utvalget har vært samstemte gjennom hele prosessen og er nå fornøyde med å kunne presentere utfallet av våre diskusjoner og beslutninger.
Kommunestyret får saken til behandling den 19. oktober og vi ser frem til få Lars Joakim Tveit på plass i stillingen rundt nyttår!»

Se pressemeldingen fra ansettelsesutvalget (DOCX, 134 kB)