29.11.2021 17.51

Nye lokale retningslinjer for uvaksinert helsepersonell

Munnbind - Klikk for stort bildeNye retningslinjer for uvaksinert helsepersonell fra 24. november Shutterstock For å forhindre smitte til pasienter og brukere gjennom uvaksinert helsepersonell innføres fra i dag lokale retningslinjer i Holmestrand kommune.

Retningslinjer for uvaksinert helsepersonell

• Virksomhetene kartlegger vaksinestatus i egne avdelinger
  • Uvaksinert helsepersonell skal testes to ganger per uke
  • Test kan gjennomføres som egentest på arbeidsplassen
  • Uvaksinert helsepersonell skal bruke munnbind i pasientnært arbeid
  • Vi anbefaler alt helsepersonell om å bruke munnbind ved pasientnært arbeid
  • Uvaksinert helsepersonell skal bruke munnbind i personalrom og i andre lokaler der det ikke er mulig å overholde en meters avstand til kolleger og brukere over tid

Vi har gjennom de siste ukene sett en økning i nasjonale og lokale smittetall. Dette er en påminnelse om at pandemien ikke er over. Helsedirektoratet har kommet med råd til kommunene om hvordan risiko for smitte av sårbare pasienter skal unngås. Holmestrand kommune følger nasjonale retningslinjer, og våre retningslinjer er i tråd med de nasjonale.

Kommunalsjef Frode Hestnes - Klikk for stort bildeKommunalsjef Frode Hestnes Holmestrand kommune Oppfordrer til vaksinering

- Holmestrand kommune oppfordrer sterkt alle ansatte i helse og velferd om å la seg vaksinere, og legger til rette for slik vaksinering, sier Frode Hestnes, kommunalsjef for helse og velferd.

Kommunens koronasenter tilbyr vaksinering

Retningslinjene for jevnlig testing og bruk av munnbind av ansatte i helse- og omsorgstjenesten som ikke er fullvaksinerte vil gjelde til behovet opphører.

Om vaksinering av helsepersonell