Offentlige lekeplasser åpnes 22. april

Lekeplasser åpnes - Klikk for stort bildeLekeplasser åpnes Pexels Onsdag 22. april klokken 16.00 åpnes offentlige lekeplasser for lek. Kommunen oppfordrer innbyggere til å ha god mat- og håndhygiene ved bruk av områdene, og skilt med råd for smittevern vil monteres på arealene det gjelder. Lekeplasser på skoler og barnehager vil fortsatt være stengt.

Kommunen oppfordrer alle som skal benytte seg av lekeplassene om å desinfisere hender før og etter bruk av lekeapparatene, og holde god avstand til hverandre. Om man er syk med luftveissymptomer, så bør man holde seg hjemme.

Anbefalinger fra Helsenorge

Leking ute er bedre enn innendørs i følge Helsenorge og FHI, men man må fortsatt holde god avstand og ikke være for mange som leker sammen av gangen.
Her er noen av Helsenorge sine anbefalinger:

• Det anbefales å ikke samle flere til leketreff eller felles aktiviteter. Målet er å holde avstand for å hindre smitte.
  • Når vi er sammen med andre enn de vi bor sammen med, bør det ikke være mer enn 5 personer samlet i gruppe.
  • Anbefalingen er å holde mer avstand enn vanlig, helst to meter.
  • Samvær med lekekamerater bør begrenses (få timer).
  • Bakgrunnen for disse anbefalingene er at risikoen for smitte øker med tiden man er sammen og jo mindre avstanden mellom personer er.
  • For å ivareta barns behov for lek med andre barn kan man ha 1-2 faste lekevenner og holde seg til de samme lekevennene gjennom denne perioden. Det gjelder også for ungdom.
  • Det er bedre å møtes for lek utendørs enn innendørs.
  • Lekeplasser med mange barn samtidig bør unngås. Anbefalingen om mer avstand enn vanlig gjelder også her.
  • Vask hender ofte, både før, under og etter lek, og ha god hostehygiene.

Utendørs kommunale idrettsbaner åpne

Fra 4. april ble kommunale idrettsbaner åpnet, og kunne brukes under visse forutsetninger.