Om betaling i barnehage og SFO

Lek i barnehage - Klikk for stort bildeLek i barnehage Pexels Regjeringen har bestemt at når barnehagene og SFO gradvis åpner igjen, blir det foreldrebetaling som vanlig. Foreldre skal betale fra den dagen de igjen får tilbud om plass. Barn som allerede er i barnehagen eller SFO, skal betale fra 14. april.

• Foreldre som allerede er i barnehage eller SFO faktureres på vanlig måte fra og med 14. april
  • Foreldre til barn som mottar tilbud i barnehage eller SFO, men velger å ikke benytte det, må likevel betale for tilbudet.
  • Bestemmelsene gjelder også for tiden etter 20. april når barnehager og SFO gradvis åpnes igjen

Det skal kreves ordinær betaling uavhengig av antall timer tilbudet omfatter. Det er ingen unntak for familier med barn som er definert som sårbare og barn av foreldre med samfunnskritiske funksjoner.

Det skal ikke kreves foreldrebetaling når barna ikke har mottatt tilbud i barnehage eller SFO.

Endret inntektsituasjon?

Moderasjonsordningene gjelder, og de familiene som har fått en endret inntektssituasjon kan søke om redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid.

Les mer om ordningene

Les Regjeringens pressemelding