Operasjon dagsverk på Hof skole

Operasjon dagsverk på Hof skole

Ungdommene på Hof skole er med på Operasjon Dagsverk hvert år. 3. november brukte de en hel skoledag på å jobbe og tjene penger til ungdom og psykisk helse i Uganda.

Gutter legger asfalt på vei - Klikk for stort bildeGutta på veianlegg Hof skole

Operasjon dagsverk er en solidaritetsaksjon av, med og for ungdom. Sigrid og Kasper fra 10. trinn på Hof skole forklarer mer om Operasjon dagsverk.

OD-dagen er en dag i året hvor elever på ungdomsskole og videregående skole jobber for å samle inn penger til en god sak.

Unge og psykisk helse i Uganda

- OD-pengene går i år til unge og psykisk helse i Uganda, forteller Sigrid og Kasper.

- Mange av ungdommene i Uganda sliter med dårlig psykisk helse av ulike grunner. Det er tabu å snakke om følelsene sine, så mange går med disse tankene uten å kunne snakke med noen. På grunn av dette er det mange som dropper ut av skole og studier, som gjør at flere ikke er sikret en trygg og god fremtid.

Sigrid og Kasper kan fortelle at når en skal finne jobb til OD, er det bare å spørre der du ønsker å jobbe. Forklar at du trenger jobb til OD-dagen, og om de ikke vet hva OD-dagen er, kan du fortelle litt om det. De fleste bedriftene vet hva OD-dagen er og ønsker å støtte det.

- Det er opp til hver enkelt å finne ut hva de ønsker å jobbe med, du kan enten jobbe i en bedrift, hjemme hos noen du kjenner, og om du ikke finner jobb, er det mulig å selge digitale skrapelodd. I år har vi for eksempel jobbet i blomsterbutikk, på gård, på veianlegg og hjemme, sier de.

- Hvor mye penger pleier Operasjon Dagsverk å samle inn?

- I fjor gikk pengene til arbeid mot utenforskap i Sør-Afrika, da ble det samlet inn 15 300 000 kr i hele landet.

Fint å samle inn penger til noe viktig

Sigrid og Kasper opplever OD-dagen som noe positivt.

- Det er deilig å få en dag til å gjøre noe annet enn å bare sitte på skolen. Vi kan gjøre noe vi har lyst til og kanskje prøve ut yrker du ønsker å jobbe med senere. Samtidig er det fint å kunne samle inn penger til noe som er så viktig og hjelpe ungdommer på vår egen alder.

Elevene synes det er viktig å delta på OD-dagen.

- Vi i Norge har det veldig bra og har mange goder vi tar for gitt. Det er ikke en selvfølge at det er akkurat vi som bor i Norge, og når det er mange i verden som ikke har det så godt som oss, er det fint å kunne hjelpe dem.

Nettsiden til Operasjon Dagsverk

Til toppen