Oppdag vår lokalhistorie med kulturløypene

Rådhuset i Holmestrand 1905 - Klikk for stort bilde Holmestrand museumsforening I april lanseres fire kulturløyper i Holmestrand kommune: Holmestrand sentrum nord, Sande sentrum, Hof sentrum og Industrien i sentrum (Holmestrand). En fin påskeaktivitet for hele familien: Ta Rebus-utfordringen og sikre deg påskesjokoladen.

Kulturløypene er tilgjengelig som brosjyrer som vil ligge på bibliotekene men også som digitale løyper man kan få tilgang til via appen HIDDEN.
Hidden er en gratis app som du kan ta med deg ut på tur og oppleve kulturminner som ligger både synlig og skjult.

Appen fungerer ved at du kan se et kart med oversikt over kulturpunkter. Når du kommer frem til kulturminnet vil du kunne både lese mer om kulturminnet og se på bilder av hvordan det har sett ut før.

mobiltelefon med app Hidden - Klikk for stort bildeKommunens kulturminner på appen HIDDEN Holmestrand kommune Slik bruker du appen HIDDEN

• Last ned appen
  • Bruk filteret merket "Holmestrand lokalhistorie" i appen (knapp med firkant i nederst høyre hjørne)
  • Ved å besøke kulturminnene merket på kartet fysisk vil de digitale punktene «låses opp». Les og blad gjennom gamle bilder av kulturminne for å lære mer om lokalhistorien!

Rebus-utfordring!

Som en del av lanseringen og i tråd med gode påsketradisjoner kan man også utfordre seg selv og familien ved å dra på rebusløype. Rebusene får man hentet på bibliotekene i kommunen. Svarene finner man ved å bruke og besøke kulturminnene med HIDDEN-appen. Klarer du å finne svarene og vinne påskesjokolade på biblioteket?

Her finner du Kulturløypene

kart kulturløype Sande sentrum - Klikk for stort bildeBrosjyre for Kulturløypa i Sande sentrum. Holmestrand kommune Kulturløypene kan du lese og laste ned på våre nettsider.

Kulturløyper - oppdag lokalhistorien

Kontakt: