Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Kommunedirektøren gjennomfører egne beredskapsmøter hver eneste dag hvor det dagsaktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona

24.03.2020 15.53

Overnatting på båthavner, campingplasser og bobilcamping anbefales ikke

Klikk for stort bildeOvernatting anbefales ikke Pixabay/ Holmestrand kommune Holmestrand kommune anbefaler at båthavner, campingplasser og bobilcampinger ikke tas i bruk til overnatting. Båtpuss av egen båt vil kunne gjennomføres dersom generelle smittevernhensyn kan følges.

Overnatting innebærer risiko

Båtpuss av egen båt vil ikke innebære stor smitterisiko, men overnatting i båt som ligger tett på andre båter kan innebære en risiko. Da særlig med tanke på bruk av felles sanitæranlegg.
Det samme vil gjelde for bruk av campingplasser og bobilplasser der det er felles sanitæranlegg og samlingsplasser, lekeanlegg og lignende.

Stenger RV-Camp og sanitærbygg

Holmestrand kommune vil stenge Holmestrand RV-Camp (Weidemanns gate 10, 3080 Holmestrand), fram til det anses som trygt med tanke på smittefare. Sanitærbygg i Holmestrand havn holdes stengt inntil videre av samme årsak.

Oppfordring fra Redningsselskapet:

Dagens situasjon gjør vår beredskap ekstra sårbar og vi fraråder derfor bruk av fritidsbåt i ukene fremover.

Hyttefolket er bedt om å holde seg hjemme, nå er det båtfolket som bør vise det samme ansvaret. Vi oppfordrer alle til å ta ansvar og fokusere på at dette er en felles dugnad. Det betyr å følge myndighetenes oppfordring. Vi håper at alle våre båtvenner og støttespillere har forståelse for situasjonen og tar ekstra hensyn til alle rundt dere i disse tider.  Les mer på redningsselskapets hjemmesider

Om golfbaner

Holmestrand kommune henstiller til golfklubber innenfor kommunen å følge generelle smittevernhensyn gitt av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, samt bestemmelser om at idrettsarenaer ikke skal holde åpne og anbefalinger fra Norsk Golfklubb om å stenge golfbaner.