Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Kommunedirektøren gjennomfører egne beredskapsmøter hver eneste dag hvor det dagsaktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona

01.04.2020 12.33

Psykisk helseteam for barn og unge - tilbud på telefon

Psykisk helseteam for barn og unge i Holmestrand kommune - Klikk for stort bilde Pixabay På grunn av situasjonen vi befinner oss i, blir samtaletilbudet nå gjennomført via telefonkontakt, som et tiltak for å redusere koronasmitte.

Psykisk helseteam er et lavterskeltilbud til barn og unge i alderen 0 - 20 år og deres familier. Ved behov kan foreldre, familier, barn, unge og samarbeidspartnere ta kontakt for veiledning og støtte. Du/dere trenger ikke henvisning fra fastlege. Vi har taushetsplikt og tilbudet er gratis.

Psykisk helseteam er organisert sammen med helsestasjon, skolehelse og jordmortjeneste i Barne- og familiesenteret i kommunen.

Du kan prate med oss

Kjenner du på nedstemthet, tristhet, sorg, uro, sinne eller engstelse? Opplever du utfordringer i foreldrerollen, i samspill med barnet ditt og hverdagen? Strever du med reaksjoner etter livsbelastninger eller sykdom/psykiske lidelser eller rus i familien?

Psykisk helseteam for barn og unge i kommunen kan tilby trygge fagpersoner å dele tankene og bekymringene med.

Gode råd under koronatiden når det fysiske rommet er begrenset

Her får du noen råd som kanskje kan hjelpe i hverdagen - i situasjonen vi alle nå er kommet i:

• Bevar god rytme og rutiner i hverdagen
  • Stå opp til faste tider
  • Legg tilrette for måltider til faste tider, hjemmeskole/hjemmekontor til faste tider, lek og bevar faste leggetider
  • Oppmuntre til frisk luft, fysisk aktivitet og kontakt med venner via f.eks. Facetime og telefon
  • Støtt og vær gode med hverandre
  • Legg tilrette for kvalitetstid og aktiviteter sammen

Ta gjerne også en kikk på artikkelen: "Å skape normalitet i det unormale for barna våre".

Du kan ringe psykisk helseteam for barn og unge på telefon:

33 06 43 00 eller 97 60 61 11