Koronasituasjonen i Holmestrand kommune

Kommunedirektøren gjennomfører egne beredskapsmøter hver eneste dag hvor det dagsaktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter.

Her får du kronologisk oversikt Temaside om korona

24.03.2020 15.53

Råd til personer som er i hjemmekarantene

Klikk for stort bildeRåd til de i hjemmekarantene Holmestrand kommune Dette er råd til deg som er i hjemmekarantene fordi du er nærkontakt til en person med covid-19 eller har vært i på reise utenfor Norden siste 14 dager.

Koronaregler - Klikk for stort bildeKoronaregler NRK Hvem skal være i hjemmekarantene?

Hjemmekarantene er aktuelt for de som ikke har symptomer på covid-19, men har hatt nær kontakt med et bekreftet tilfelle eller har vært i land utenfor Norden siste 14 dager (etter 27. februar).

Det er viktig at du er årvåken på utvikling av symptomer som hoste, halsbetennelse, kortpustethet eller feber. Dersom du er nærkontakt til en person med påvist covid-19 og får symptomer, skal du ringe lege.

Du kan gå ut av eget hjem, men anbefales å unngå nær kontakt med andre. Det omfatter å:

• ikke gå på jobb eller skole
  • unngå reiser og ikke ta offentlig transport
  • unngå andre steder der man lett kommer nær andre

Da nærkontakter ikke har symptomer, ansees de å utgjøre en lav risiko for videre smitte. Det er derfor ikke nødvendig for deg og husstandsmedlemmer å følge spesielle råd for beskyttelse ut over håndhygiene og andre grunnleggende smitteverntiltak. God håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og vann anbefales, spesielt etter toalettbesøk, før matlaging og før måltider.

Ved sykdom følges råd for hjemmeisolering:
Råd til personer som isoleres i hjemmet

Advice in other languages

Hvordan får jeg tak i mat?

Mange butikker har hjemlevering av mat. Dagligvarekjedene leverer matvarer til kunder som sitter i hjemmekarantene, og mange har utvidet sin kapasitet.

Dersom du er syk eller sitter i karantene ønsker dagligvarekjedene å sette igjen varene utenfor døren din.

Vil du bidra?

Vil du bidra som frivillig? Tusen takk! Sjekk med lokale frivillige organisasjoner.

Informasjon for befolkningen

Du finner informasjon og konkrete råd til folk i hjemmekarantene om koronaviruset på disse sidene og helsenorge.no

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015 som har åpent hverdager 08-18 og helger 10-16.

Har du behov for akutt helsehjelp, ring fastlegen din. Hvis du ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på 116117. Ved fare for liv og helse, ring 113.