Reis grønt og vinn gavekort på 3 000 kroner!

I perioden 20.-30. november trekker vi to vinnere som får hvert sitt gavekort på 3 000 kr hos Intersport Holmestrand eller Sport1 i Sande. Alle som reiser grønt i Holmestrand kommune kan være med i trekningen!

Det du må gjøre for å bli med er å registrere dine reiser på Kobla-appen. Konkurransen er et samarbeid mellom kommunen, Kobla og Vestfold og Telemark Fylkeskommune.

Å reise grønt er å reise kollektivt, sykle eller gå istedenfor å kjøre bil.

Sist gang Holmestrand kommune inviterte til å reise grønt, med premier som gulrot – var tidligere i år gjennom reiseglede-kampanjen «Grønn reiseglede». Da var det i hovedsak lokale bedrifter som deltok. 

Portrett av Espen Kristoffer Jenssen - Klikk for stort bildeHvor mye CO2 kan Holmestrandsamfunnet spare på 10 dager? Holmestrand kommune

Holmestrandsamfunnet sparte 20 tonn C02 

Nå inviterer kommunens klima- og miljørådgiver Espen Kristoffer Jenssen bredt ut, for han ser at vårens reiseglede-kampanje hadde effekt.

- 40 prosent av reisene var grønne, og det ble registrert 52 000 reiser i kampanjeperioden, forteller han. 

- Deltagerne den gang bidro til å spare 20 tonn C02. For å gjøre det forståelig; ett tonn C02 tilsvarer matsvinnet til en norsk gjennomsnittshusholdning i ett år.

Det lønner seg å reise grønt

Jenssen er fornøyd med resultatene så langt, og ønsker at flere i kommunen skal bli mer bevisst sine reisevaner, og potensialet for å reise grønt. Nå frister han med gavekort på lokale sportsbutikker.

- Det er de med flest poeng for grønne reiser som vinner ukespremien, og vi trekker to vinnere i løpet av 10 dager, forteller han.

- Det vil lønne seg å reise grønt med andre ord!

Appen er åpen for innbyggere i Holmestrand kommune.

QR kode, rutete mønster - Klikk for stort bilde Kobla

Slik blir du med på konkurransen!

  1. Leser du dette på mobil? Last ned Kobla fra Appstore eller Google Play. Blir du bedt om kodeord er det: HReiseglede23. 
    Leser du dette på PC? Åpne kameraet på mobilen, og scan QRkoden. Du sendes automatisk til AppStore eller GooglePlay for nedlasting av appen. Blir du bedt om kodeord er det: HReiseglede23
  2. Last ned Kobla, åpne appen og registrér navn eller et alias.
  3. Tillat at Kobla bruker posisjonen din, slik at reisene dine blir registrert. Velg «tillat mens appen er i bruk» og «bytt til tillat alltid».

Hvordan fungerer Kobla?

Kobla registrerer hverdagsreisingen din automatisk, og antar hvilket framkomstmiddel du har brukt. Du trenger altså ikke å huske på å starte eller stoppe reiser.

Vi anbefaler at du korrigerer reiseregisteringene for å få god innsikt i dine egne reisevaner. Appen lærer, og vil ta korrigeringene i betraktning for å kjenne igjen lignende reiser.

Reiseregistreringen gir deg innsikt i dine vaner, og hva disse medfører av kostnader, CO2-utslipp og tidsbruk. 

Behandling av personopplysninger gjennom Kobla er underlagt gjeldende personopplysningslov og General Data Protection Regulation (GDPR). Les mer om appen og personvern

Brygge med mennesker, bannere og bygg - Klikk for stort bildeKobla i Holmestrand by i sommer Kobla

Om konkurransen og premiene

Konkurransen starter mandag 20. november og varer til torsdag 30. november 2023.  Kobla gir deg poeng for grønne reiser, men også bonuspoeng utfra hvor grønn reisen din er. Det er ikke nødvendigvis de som trener mest som får flest poeng. Å reise grønt i rushtid eller trosse dårlig vær gir ekstra bonus! NB: Bruker du “Invitér en venn-funksjonen” i appen scorer du ekstra bonuspoeng.

Bonuspoengene brukes til å konkurrere mot andre deltakere og vinne premier. Den 24. november 2023 kåres det en vinner som får et gavekort på 3 000 kr hos Sport1 Sande, og den 1. desember 2023 kåres det en ny vinner som får et gavekort på 3 000 kr hos Sport1 Holmestrand. I tillegg trekkes en Bergans hofteveske blant alle som har deltatt.

Uansett om du vinner eller ei, kan du bruke bonuspoengene opptjent i appen til å hente ut gratis kaffe hos Lille Holmestrand café i Holmestrand, Hovedgården i Eidsfoss og Linneas Blomster og Kaffe i Sande.

Lurer du på noe?

Se www.kobla.no/faq eller send en e-post til support@kobla.no

Slik var reisegleden våren 2023

Ny plan for klima, energi og miljø