Rekordbeløp i årets TV-aksjon

TV-aksjonen gikk i år til Redd Barna og kampanjen “La barn leve i fred”. I Holmestrand kommune samlet vi inn over 1 166 000 kr, som var et rekordbeløp. Takk for alle rause bidrag og alle som bidro til den gode saken!

4 damer jobber med TV-aksjonen - Klikk for stort bildeÅrets TV-aksjonskomité Holmestrand kommune

- Vi som har jobbet med TV-aksjonen og innsamling av penger til organisasjonen Redd Barna i år, ønsker å takke alle og en for rause bidrag og engasjement for barn som er rammet av krig og konflikt, sier Sonja Søtje-Andresen, koordinator for TV-aksjonen i kommunen.

Stor giverglede i vår kommune

I år har vi satt ny innsamlingsrekord. Beløpet som ble samlet inn i kommunen er det høyeste vi har hatt så langt. Gjennomsnittlig ble det gitt over 44 kr per innbygger, og resultatet er nest best blant Vestfold-kommunene.

Samspill av innbyggere, næringsliv og skoler

106 bøssebærere trosset regnværet og banket på dørene. 

  • En av bøssebærerne som har vært med i mange år har nok også satt ny rekord og samlet inn 4800 kr med sin bøsse.

 

Årets tema engasjerte mange. Næringslivet i kommunen ga rause bidrag, skolene arrangerte skoleløp og bidro med store pengesummer. Det samme gjorde kulturskolen, arrangører av kirkekonserter, operacaféer og humanitære organisasjoner i kommunen.

–Nå vil vi som sitter i den lokale komitéen si et hjertelig takk for all støtten. Alle bidrag gjør at vi kan gjøre en forskjell for barn som vokser opp i krig.

Bøssebærer Håkon Fæste med koordinator Sonja Søtje-Andresen - Klikk for stort bildeHåkon Fæste, bøssebærer i over 40 år. Holmestrand kommune

Hva går pengene til

De innsamlete pengene går til å hjelpe barn i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo, Norge og nå også til Gaza. Barna vil få mulighet til å gå på skole, gjenforenes med familien de har kommet bort fra, det kan etableres trygge lekeområder og hjelpe til å håndtere vonde opplevelser, med mer.

Etter søndagens rekordinnsamling i landet ble det besluttet å legge til Gaza som mottaker av pengene. 

-Så har vi alle fått med oss den enorme katastrofen som utspiller seg som følge av krigen mellom Israel og Hamas. Vi er til stede på bakken og ser hvilket mareritt barna lever i nå, og er veldig takknemlig for at vi kan bruke noe av TV-aksjonspengene til dette, sier Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna. 
– Takket være den enorme givergleden fra det norske folk, er det nå mulig for oss å utvide hjelpen til krisen i Midtøsten uten at det går ut over noen av de andre landene, sier Lange.  

Bernhard og Lene Paulsen-Walderhaug  - Klikk for stort bildeBernhard og Lene Paulsen-Walderhaug gikk runden i Hof Holmestrand kommune

TV-aksjonen 2024

I 2024 går NRKs TV-aksjon til Barnekreftforeningen og etablering av fire familiesentre for familier med langtidssyke barn.

Fikk du ikke gitt?

Det er fortsatt mulig å gi et bidrag til årets TV-aksjon.
Les mer og gi