Aktuelt

Ser du plastpellets i sjøen? Meld det inn!

Plastpellets på avveie - Klikk for stort bildePlastpellets på avveie Aksjon Kystverket 13 tonn med 2-3 millimeter store plastkuler ombord i et skip, endte på sjøen utenfor Danmark ved et uhell i februar. Nå trenger Kystverket publikums hjelp for å melde inn funn slik at plasten kan ryddes inn.

Funn av plastkuler i Vestfold

Havstrømmen førte plastpellets mot kysten. Derfor har Kystverket pålagt kommunene å stille til rådighet utstyr og personell som inngår i kommunens beredskap. Det er gjort funn av plastkuler også i Vestfold, fra Horten i nord til Larvik i syd. I Larviksområdet er flere små viker ryddet for en tid tilbake av kommunale mannskaper i samarbeid med Oslofjordens friluftsråd.

Vi trenger din hjelp

Publikum som finner plastpellets bes melde ifra. Kystverkets publikumstelefon: 33 03 48 10

Vi er meget takknemlig om publikum tar bilder for å dokumentere og angir posisjon så nøyaktig som mulig ved funn. Du kan gjerne benytte mobiltelefon og ta bilder der og da, rett inn i skjemaet. På enkelte mobiltelefoner kommer også lokasjonen automatisk opp i skjemaet.

Funn meldes her

 

Interkommunalt utvalg mot akutt forurensing (IUA) i Vestfold er mobilisert til å koordinere oppryddingen på de stedene langs Vestfold-kysten hvor det er påslag av plastpellets. Kystverket leder den statlige aksjon.

Les mer om den statlige opprydningsaksjonen 

Les mer om funn og registreringer