Koronasituasjonen

Ledelsen gjennomfører egne beredskapsmøter mandag, onsdag og fredag hvor det aktuelle utfordringsbildet drøftes og nye tiltak vurderes i tråd med anbefalinger fra lokale og nasjonale helsemyndigheter. 

Kronologisk oversikt Temaside: korona Vaksine Test deg Nowy koronawirus

24.02.2021 13.36

Aktuelt

Slik markeres TV-aksjonen i Holmestrand kommune

Folk som er med i TV-aksjonsgruppa - Klikk for stort bildeÅrets aksjonsgruppe Holmestrand kommune Skolejogg, bidrag fra næringslivet, konsert med kulturskolen, dykking etter søppel langs brygga og digitale bøssebærere. Årets TV-aksjon 18. oktober markeres på mange måter i kommunen i år.

Et hav av muligheter

Havet er fantastisk. Det har gitt liv til alt levende på planeten vår. Men nå er havet truet. Hvert år havner over åtte millioner tonn plast i havet. Heldigvis finnes det løsninger. Pengene som kommer inn via TV-aksjonen i år er øremerket til jobben med å bekjempe plast i havet ved å skape gode avfallsløsninger i Sørøst-Asia, der problemet med plastforsøpling er størst. Den globale miljøorganisasjonen WWF er mottaker av årets TV-aksjon. Les mer om hvorfor årets TV-aksjon er viktig.

Skolejogger på kommunens skoler

To skoler arrangerer klassevis skolejogg til inntekt for årets TV-aksjon, Botne skole og Haga skole. Klasse 3B ved Kleiverud Skole har opprettet sin egen digitale bøsse til TV-aksjonen.

Kommunen gir 1 krone per innbygger

Det ble politisk vedtatt av kommunestyret i junimøtet å gi 1 kroner pr innbygger til årets TV-aksjon. Summen som kommunen har overført til TV-aksjonen er 24 699,-

Næringslivet bidro i ringeaksjon

- Vi er veldig fornøyd med at så mange bedrifter vil støtte TV-aksjonen og arbeidet mot plast i havet, trass vanskelige koronatider, sa en takknemlig prosjektleder for TV-aksjonen Sonja Sötje-Andresen, etter ringeaksjon til kommunens næringsliv. Ringeaksjonen ble godt mottatt, og flere bedrifter signaliserte at de ønsker å støtte aksjonen.

Konsert med kulturskolen 16. oktober

Elever og lærere ved Holmestrand kulturskole inviterer til årets høstkonsert med et godt blandet program: kunst, performance og mye god musikk for blåsere, strykere og piano, presentert av engasjerte unge kunstnere og av veldig stolte lærere.

Holmestrand kulturskole ønsker å støtte årets TV-aksjon. Inngangen er gratis, men Kulturskolen setter stor pris på om publikum ønsker å vippse litt til TV-aksjonen.

Billetten må bestilles på forhånd

Holmestrand kommunes digitale bøsse

Det er opprettet en egen digital bøsse for Holmestrand kommune.

Temadag med Vestfoldmuseene og kommunen 17. oktober

Vestfoldmuseene erstatter inngangsbilletter til aktivitetene på biblioteket og på Aluminiummuseet med digitale bøsser der publikum frivillig kan donere direkte til innsamlingsaksjonen. På grunn av smittevern er det kun plass til 30 personer per foredrag for å overholde 1 meter avstand. Her er det første mann til mølla! Alle besøkere må registrere seg med navn og telefonnummer.

Les mer om arrangementet på Holmestrand bibliotek

Hva finnes på havet bunn langs brygga?

Holmestrand dykkerklubb dykker på Holmestrand brygge fra 10-11.30 og samler søppel fra sjøen. Velkommen bort for å se hva som finnes på havets bunn.

Digitale bøssebærere

Per 13. oktober er det registrert 47 digitale bøssebærere i Holmestrand kommune. Det er plass til flere! Registrer deg som digital bøssebærer her

Mange måter å gi på

Her finner du full oversikt over hvordan bidra til TV-aksjonen

Til toppen