Smittevernråd for unge voksne

Smittevernråd for unge voksne - Klikk for stort bilde Pexels Holmestrand kommune erfarer at mange unge voksne i ulike sosiale sammenhenger nå har adferd som ikke ivaretar smittevernrådene for å forebygge koronasmitte.

Dette dreier seg først og fremst om å holde avstand til personer utenfor egen husstand.
Vi oppfordrer alle til å følge smittevernrådene.

Du og dine nærmeste kan omgås normalt. Hvem som er «dine nærmeste» bestemmer du selv, men det bør ikke være for mange og det bør være de samme over tid! Hold økt avstand til andre enn dine nærmeste.

Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming.

Det bør minst være en meter mellom dere. (Avstanden fra ansikt til ansikt er aller viktigst. Hvis man står rygg til rygg, eller etter hverandre som i kø, er det mindre risiko for smitte. Der man sitter ved siden av hverandre bør det være en meter fra skulder til skulder.)

Les mer om avstand, karantene og isolering på FHI sine nettsider.

Hvis du har symptomer på Covid 19 skal du kontakte din fastlege for å bli testet. Dette er spesielt viktig om du har deltatt i sosiale sammenhenger hvor du ikke har hatt kontroll på ev. smitte du kan ha blitt utsatt for.

Takk for at du følger rådene.